· 

2019-09-17 JO17/18/19 FC Utrecht-NAC 5-0 (vr)


2019-09-17 JO17/18/19 FC Utrecht-NAC 5-0  (vr)


Effectief FC Utrecht verslaat, met 7% balbezit per doelpunt, een goed voetballend NAC....   (l'Histoire se répète)


Ingelaste oefenwedstrijd.....

 

Dinsdagmiddag 15.30u, sportpark Zoudenbalch, jeugd O17/O19 van FC Utrecht, tegen de leeftijdgenoten uit Breda. Een einduitslag van 5-0 (3-0), doet vermoeden, dat het samengestelde team van NAC finaal van de mat is gespeeld.

Ik had net zo goed het verslag van een week of 10 terug kunnen pakken, om deze wedstrijd te beschrijven. Ook in die wedstrijd toen, was NAC de bovenliggende partij en verloor de pot, al was het maar met 1 doelpunt verschil, 3-2. Maar dat was misschien de kracht van FC Utrecht ten opzichte van die van NAC, dat zij de verkregen kansen afmaakten, en NAC dít juist nalieten.  Anderzijds, bij Vitesse moeten de supporters een soortgelijk beeld hebben, na de afgelopen drie wedstrijden tegen NAC thuis, en dat zij in eerste instantie de beste kansen hebben gekregen.  

In deze wedstrijd, schat ik voor de thee, een balbezit van 30-70 in Breda’s voordeel, waartegen  de Utrechters 3x doel troffen. Na rust lag de statistiek iets dichter bij elkaar, 40-60, maar er wederom twee doelpunten voor de FCU erbij.  Ergo, NAC haalde uit gemiddeld 65% balbezit, “zero” points, en FC Utrecht scoorde uit iedere 7% balbezit een doelpunt….

 

 

 

De assistent-trainer oordeelde na afloop, naar mijn mening terecht “je moet door deze uitslag heen kijken. Want alle jongens vandaag op het veld, waarbij het gros O17 was, hebben zeer goed voetbal op de mat gelegd, waarbij geen enkele heeft verzaakt”.  Één ding, daar moet ik hem gelijk in geven, maar aan de andere kant er werd ook weinig gecreëerd,. Tot de 20 meter van het vijandelijke goal, was het mooi en flitsend, echter de kansjes bleven achterwege.  Toch weer een goede leerschool vandaag, het resultaat minder, zeker qua dekken voor de eigen goal bij de dode spelmomenten, maar het NAC spel was zeker goed.   

 

Oja vergat het bijna, maar mijn MotM, al was het een halve wedstrijd, Tika de Jong die liet zien dat er bij de NAC jeugdopleiding meer talenten rondlopen, dan wat er nu al is doorgebroken.... (RR)