· 

2019-09-21 JO19 NAC-AZ 1-3 (c)


2019-09-21 JO19 NAC-AZ 1-3 (c)


NAC komt na mindere eerste helft sterk terug, maar moet toch de punten laten aan AZ....



De eerste helft was AZ de bovenliggende partij, ondanks dat NAC zich goed onder de druk wist uit te spelen. AZ, met op dit moment een Jeugdopleiding, dat het predicaat Internationale Jeugdopleiding heeft, wist met enkele kwalitatief betere spelers, het NAC in het begin van de wedstrijd erg lastig te maken.  Was het NAC dat met goed positiespel wle probeerde de aanval te zoeken, toch was het AZ dat direct druk op de NAC aanval zette, waarmee de angel eruit werd gehaald.  Vandaag zonder de geblesseerde Vieri Kotzebue, de laatste weken lekker op dreef, moest "Dai" Livramento Rocha het grotendeels op eigen houtje klaren. Een lastige opgave, omdat de bal ondanks het goede middenveld spel, met name van Sabir Agougil en Boris van Schuppen, de kansjes er niet echt kwamen. 

 

Uit enkele "dooie" spelsituaties, werd een paar keer de AZ keeper op de proef gesteld, en een inglijbal van Boris van Schuppen, wel een mooie mogelijkheid, werd van de doellijn gehaald. De AZ goal, nadat in een ultieme poging Jim Verburgt de voorzet probeerde te blokken, kwam deze helaas achter bijna naamgenoot doelman Bart Verbruggen terecht, 0-1 (5.min).  De doelman was vandaag, zeker ten opzichte van alle vorige partijtjes, in mindere doen.  Nadat hij was gepasseerd door zijn eigen speler, was hij bij de vrije trap van de 0-2, ongelukkig vanwege een stuit in de bal, die daarna in de uiterste hoek belandde. In de rust kwam ik in gesprek met enkele scouts, die Volgens de aanwezige scouts, had het wel 0-4 moeten staan voor de bezoekers i.p.v. de 0-2, daarbij voorbijgaand aan de 2 zéér goede mogelijkheden die NAC toch zeker had gecreëerd. Na enige uitleg van de situaties aan die scouts kwamen ze toch op de schreden terug, waarbij de inderdaad toegaven dat NAC toch wat kansjes hadden gekregen. Ik gaf aan dat NAC het meestal van de tweede helft moest hebben. Want ook vlak voor rust was het even 4x keer schieten voor een kwartje, echter de bal verdween niet in het AZ-doel.

 

Dezelfde scouts + 1 Opa, hadden het idee dat AZ het na rust wel simpel zou uitspelen.  Het laatste deel van de zin was inderdaad zo, ze speelden het uit, zelf met nog een extra doelpunt bij de reeds gescoorde 2, maar van simpel was totaal geen sprake.  Met veel "Sturm-und-drang", dus voetballend met veel passie, maar wel vanuit de opdracht, en -kwaliteit was het toch NAC dat na rust de lakens uitdeelde.  Het NAC doelpunt was niet geheel toevalig, Met Beslan Besov voor Wessel Kerckhoffs, en Pjotr Kestens die van positie wisselde naar rechts, kwam er wat meer venijn vanaf de flank, ondanks dat de blonde tornado het ook niet slecht had gedaan. Enkele malen werd de achterlijn gehaald door de kleine vleugeflitser, en Jim Verburgt en Milan Vanacker over NAC's linkerflank. Echter de nauwkeurigheid was vandaag wat minder bij de voorzetten, zodat de inkomende spitsen af en toe wat aan het mopperen waren.  Een voorzet vanaf de rechterflank, werd door "Jerom" Vanacker snoeihard op de paal gerost, en de rebound door Pjotr Kestens fraai in het geschoten, 1-2 (66.min).  Dit was vlak nadat de hardwerkende "Nr10" Boris van Schuppen, het veld had verlaten voor Martijn Brandt (65.min), maar had volgens mij niet zoveel daarmee te maken. 

 

Na deze goal ging NAC door, en doordat Gylermo Missaine, die een iets mindere dag had, mee de spits in ging, moest de achterhoede op haar hoede blijven. Met Daan wensink voor Jim Verburgt, was de "stofzuiger functie" weer ingesteld. Met verve vevuulde hij zijn taak, echter ook hij was kansloos toen één van de road-runners van AZ de achterhoede de hielen liet zien en de NAC-goalie kansloos liet, 1-3. Tevens de eindstand.  Mocht arbiter Kraan bij een penalty-incident met "Dai LR" (zie de foto), de VAR ingeschakeld zou hebben op de 1-2 stand, op dat moment de gelijkmaker zeker niet onverdiend geweest zijn.....

(Even naar de NAC Fan-zine, wederom een prachtig spandoek aangebracht door Patrick Pellicaan)

 

Vandaag naar mijn mening, was het Milan "Jerommeke" Vanacker, die wederom de titel MotM verdiende, vanwege het sterke verdedigende werk en daarnaast, het regelmatig tot in de vijandelijke 5 komen, om gevaar te stichten.  Voor mij was een goede tweede, Sabir Agougil, die liet zien dat hij over de zomer-dipje heen is, en wekelijks verbeterd tot de speler die we kennen. (RR)   

 

Betreffende de opstelling: sorry maar doordat op de KNVB.nl de zaken niet helemaal juist zijn bijgewerkt, heb ik de wissels niet allemaal op papier.....

Opstelling NAC: Bart Verbruggen, Assim Said (xx. Sven van Est), Gylermo Missaine, Rico van Nielen, Jim Verburgt (82.Daan Wensink) , Mathijs Bel (C), Boris van Schuppen (65.Martijn Brandt),  Milan Vanacker, Sabir Agougil, Wessel Kerckhoffs, (55.Pjotr Kestens), Beslan Besov, Wissels/blessures: Pepijn van de Merbel (k), Vieri Kotzebue(bl).

 

 

Ik heb echter een paar regeltjes van B-Side Rats(BSR) hieronder gezet, met een linkje naar hun interviews mat Boris van Schuppen en Bart Verbruggen..... (bron Interviews BSR):

Interview: Boris van Schuppen

Vandaag waren wij aanwezig bij de wedstrijd van NAC onder 19. Ondanks een goede tweede helft wist de ploeg van Michael Dingsdag niet te winnen van AZ onder 19. Na 90 minuten stond er een 1-3 uitslag op het scorebord. Boris van Schuppen zit al een tijdje in de opleiding van NAC en hoopt zo snel mogelijk de stap naar Zundert te maken. Wij spraken hem na afloop. Ondanks dat de interviewer anders suggereert verloor NAC toch echt van AZ, en niet van zichzelf.  

Vandaag waren wij aanwezig bij de wedstrijd van NAC onder 19. Ondanks een goede tweede helft wist de ploeg van Michael Dingsdag niet te winnen van AZ onder 19. Na 90 minuten stond er een 1-3 uitslag op het scorebord. Na afloop spraken wij Bart Verbruggen. De keeper mocht in de voorbereiding ruiken aan het grote werk, maar keept dit jaar toch zijn wedstrijden bij de onder 19.