· 

2019-09-28 JO19 NAC-ADO Den Haag 2-0 (c)


2019-09-28 JO19 NAC-ADO Den Haag 2-0 (c)


( in beeld, doelpunt Boris van Schuppen )

Goed voetbal, levert fris en fruitig NAC drie punten op tegen sterk ADO Den Haag, 2-0.Zaterdagmiddag was het net een uitvoering van de "vier jaargetijden" op Sportpark Heksenwiel, in Breda.  Nou oké drie dan, geen vorst en sneeuw, maar een heerlijk zomer/lente zonnetje met dito temperaturen, en anderzijds af en toe een najaarsstorm met wat regen, en ook nog uit drie verschillende windrichtingen.  Voor ondergetekende was het daarom lastig, een prettig plekje te vinden. Mede omdat door de wind, in tijd van nood (regen), een paraplu wel prettig zou zijn.  Ook omdat de eerste verdieping van de "camera toren", mooi gewikkeld was met tentdoek, tegen wind en kou.  De mannen op het veld van NAC en ADO onder 19 jaar, leken hier geen oog voor de wisselende omstandigheden te hebben.  Van begin tot einde konden de jongens het opbrengen om in een hoog tempo, zonder in het "hol en vliegwerk"  van afgelopen woensdagavond te vervallen.  Naar mijn idee waren de heren uit Den Haag in mindere vorm dan dat zij enkele weken terug waren, in de vriendschappelijke ontmoeting (0-1). 

 

Direct vanaf de aftrap was het de Geel/Zwarte ploeg, dat het initiatief nam, zonder echt tot grote kansen te komen. De plaagstootjes waren er wel, maar ADO kon deze redelijk simpel pareren. Toch zag het spelletje wat NAC op de mat legde er verzorgd uit, en waren zeker de bovenliggende partij, deze pot.  Het was rond de 20e minuut, meestal is dat de limiet minuut van het vasthouden van de concentratie, dat Boris van Schuppen werd "weggestoken" met een prachtige pass, door Sabir Agougil, en vol in de korte hoek kon uithalen.  De ADO keeper moest hierop het antwoord schuldig blijven, en de 1-0 voorsprong was een feit. ADO, onder leiding van Rob Penders, kon eenvoudig geen vuist maken.... De combinatie vandaag, nu eens een keer met een "dubbele  6  positie", Daan Wensink en "Mata" Bel, bracht veel rust, waardoor de andere middenvelders beter tot hun recht kwamen. Met deze stand, ondanks dat er nog een paar mogelijkheden zijn geweest, brak de rust aan.  

 

De tweede helft gaf een soortgelijk spelbeeld, ADO kon eigenlijk niet in de buurt komen van NAC keeper Bart Verbruggen, ook vandaag veel beter op dreef dan afgelopen Woensdagavond in Hengelo. En mocht dit zo zijn dan waren de beide backs, Jim Verburgt en Jerommeke Vanacker, die de centrale verdediging, Gylermo Missaine en Rico van Nielen, goed ondersteunden.  Het was in de 60e minuut Vieri Kotzebue die de ADO achterhoede zijn hielen liet zien, maar op weg naar het doel, door een laatste verdediger werd gevloerd.  Deze speler mocht met een tweede Geel, dus Rood het veld verlaten. Het was middenvelder Daan Wensink, extra geweldig voor deze speler na een seizoen met veel blessureleed, die met een harde kopbal het leer achter de verwonderde goalie deponeerde, 2-0 .   Hij kreeg deze kop-mogelijkheid uit de scherp aangesneden vrije trap van Beslan . 

NAC kreeg ook nog een goede mogelijkheid, de score op te voeren, maar helaas was een verkregen penalty niet aan goal-scorer Boris van Schuppen besteed. Ook Pjotr Kestens, na rust gekomen voor de hardwerkende "Dai RL", was er nog heel dichtbij maar zijn poging om de keeper te poorten en de bal onder hem door te tikken was net niet voldoende om de score op te  voeren.   

 

Mijn MotM vanmiddag, een sterke Sabir Agougil, die tot de "beuk" tegen zijn hoofd, heel sterk acteerde, en de assist bij de 1-0 gaf. Daarnaast was het ook weer genieten van Jerommeke (RR) 

 

 

Opstelling NAC: Bart Verbruggen, Milan Vanacker,  Gylermo Missaine, Rico van Nielen, Jim Verburgt, Daan Wensink (71.Martijn Brandt), Mathijs Bel (C), Boris van Schuppen (90.Wessel Kerckhoffs),   Sabir Agougil ( 55. Beslan Besov), Vieri Kotzebue, Dailon Rocha Livramento (46.Pjotr Kestens) Wissels/blessures: Pepijn van de Merbel (k), Assim Said, Sven van Est.