·

2019-10-19 JO19 Sparta - NAC 3-3 (c)

2019-10-19 JO19 Sparta - NAC 3-3 (C)

Rommelige eerste 45 minuten, ontbrandt na de 0-1 van NAC in tweede bedrijf..... (3-3)

Publiek de winnaar na 3-3 uitslag... (de wedstrijd van de 8'ten)

In de achtertuin van enkele Rotterdamse-NAC spelers, mochten de mannen uit Breda de strijd aangaan tegen de kasteelheren van Spangen.  Uit ervaring weet ik dat veel mensen in Spangen zich geen Rotterdammer willen noemen, maar de échte bewoners van deze wijk noemen zich zelfs  liever Delftshavenaar.  Ook is deze wijk de laatste jaren zelfs nóg bekender geworden door de band "Broederliefde" , waar 5 "multi culti" vrienden met elkaar voor een flinke hype hebben gezorgd, en bij de jeugd een begrip in de muziekwereld zijn geworden.

De eerste helft van deze wedstrijd was eigenlijk het niet waard om een echte wedstrijd te noemen. Weinig goed voetbal, weinig kansen of mogelijkheden, een te laag tempo, en te  weinig drukzetten, en te behoudend spel, van beide kanten, maar zeker van NAC kant. Helemaal zonder kansjes was het niet, maar dat juist Spangen bewoner Vieri Kotzebue deze kreeg was een leuke bijkomstigheid. In de 8e minuut was hij bezig de bal langs de keeper te "trekken" echter bij de laatste beweging stapte hij op de bal. In de 18e minuut zag hij dat de keeper te ver voor zijn "hok" stond, echter de boogbal van net over de middenlijn belande op het doel.  Daarentegen moest de kersverse U18 Jeugdinternational keeper Bart Verbruggen, tweemaal handelend optreden, vanuit een zwabbercorner kon de boomlange Sparta-spits de bal op doel koppen, echter werd deze bekwaam geplukt. In de 38e minuut moest hij vanuit een scrimmage handelen, en met een prachtige save de bal weg rossen.   Het e.e.a hield wel in dat het in het vervolg van de wedstrijd, dus na rust, alleen maar beter kon gaan.

Nou en toen ging het los.....    Direct na rust was het alsof de mannen als door bijen waren gestoken, zo ging het spel van kant tot kant, heen en weer, en op en neer.  In een bijna moordend tempo, was het een ware traktatie voor de beide supporters schare, maar voor de onpartijdige aanhanger zowaar nog mooier. Eerst werd Pjotr Kerstens al eens diep gestuurd en moest de Sparta doelman ver uit zijn doel komen om weg te werken  Toch werd de druk kort nadat "Dai RL" en Martijn Brandt, voor de sterk spelende Pjotr Kestens en Daan Wensink, in het veld waren gekomen, op de Sparta achterhoede veel groter.  Een steekbal van Sabir Agougil zorgde ervoor dat "Dai RL" in de ruimte wegprintte. De CV van Sparta kwam wat kracht te kort tegen de spits, en moest hem onreglementair afstoppen, penalty. Boris van Schuppen benutte deze prachtig en schoot koel in de bovenhoek, 0-1. Toen barstte het helemaal los...  Sparta en NAC gooiden er nog een schepje bovenop, niet alleen met ren je rot-, maar met leuk aanvallend voetbal. Acht minuten later was een door de MiY verkeerd ingeschatte sliding die een Sparta vrije trap opleverde. Vanuit deze trap kon een ongedekte Sparta spaler de bal achter de NAC keeper werken, 1-1. In de 80e minuut kon nummer 8 van Sparta vanuit de draai, prachtig in de verre hoek scoren, 2-1. De wissel Luc Marijnissen iets behoudender,  voor de iets aanvallender Rico van Nielen, bracht weer iets meer rust en balans achterin.

Wederom was het "Dai RL" die een actie aanging binnen de Spartaanse "16" en door Spartaan Jay den Haan werd neergelegd. Wederom wist Boris van Schuppen het vonnis over de Sparta doelmante vellen, en waardoor NAC in de race bleef 2-2 (83e min).  Nog geen twee minuten later lag de bal op de stip aan de andere kant, nadat Gylermo Missaine volgens de MiY, de nummer 8 van Sparta onderuit haalde. De pingel werd verzilverd en de 3-2 op het board (85e min).   Dan in de 86e minuut was het Vieri Kotzebue die door de keeper werd weggetrokken, waardoor de laatstgenoemde zich zelf "buitenspel zette" en daarmee op de "billetjes" terecht kwam.  De bal kwam voor de voeten van enkele NAC spelers, waarvan NAC nr 8. Sabir Agougil de trekker overhaalde, 3-3. Na de aftrap probeerde NAC nog te forceren, maar de tijd was te kort om de Spartanen nog meer pijn te doen....

Mijn MotM was dit keer Sabir Agougil, die zich na een moeilijk seizoen begin, sterk heeft hersteld en in deze partij de verdiende gelijkmaker inpoeierde..... Ook de invallers vanmiddag hebben een puike prestatie neergezet  (RR)

Opstelling NAC: Bart Verbruggen, Milan Vanacker (86. Assim Said),  Gylermo Missaine, Rico van Nielen (80. Luc Marijnissen), Jim Verburgt, Daan Wensink (46. Martijn Brandt ), Mathijs Bel (C), Boris van Schuppen, Sabir Agougil (86.Sven van Est), Vieri Kotzebue, Pjotr Kestens (58. Dailon Rocha Livramento), Wissels/blessures: Pepijn van de Merbel (k), Wessel Kerckhoffs, Beslan Sagov.

Let op, alles geschreven in deze blog's komen geheel voor eigen rekening, en is mijn mening (RR)