· 

2019-11-20 vooruitblik JO19 NAC - Feyenoord (c)


2019-11-20 vooruitblik JO19 NAC - Feyenoord (c)


Zaterdagmiddag kwart voor drie, gaan de mannen uit Breda het opnemen tegen de heren uit Rotterdam-Zuid.  Eindelijk kunnen de beide teams tegen elkaar aantreden vanwege de WK onder 17 perikelen van de beide verenigingen. Feyenoord, altijd een naam welke je met respect uitspreekt, mede doordat deze mooie club met een rijke historie, en de behaalde resultaten voor het Nederlandse voetbal, internationaal gezien. Toch moet je als NAC, óók een roemruchte vereniging met zelfs de club met de langste Clubnaam ter wereld, nooit van te voren al de handdoek werpen. Verkoop altijd, de huid zo duur mogelijk, wie je ook bent...

 

Vorig seizoen kwam Feyenoord, de ploeg van trainer Dirk Kuyt, als koploper naar Breda, , om ongeveer 2 uur later als nummer twee te vertrekken.  AZ had destijds, tot dat moment meer punten behaald, en werd de nieuwe koploper. Destijds werden de Geel/Zwarten best een beetje onderschat. Waarschijnlijk gebeurd dat Feyenoord geen tweede keer. Dat de latere kampioen Ajax, van Johnnie Heitinga, de inhaalrace nog kon winnen was dus grotendeels aan NAC van Michael Dingsdag te danken, die het verval van de Rotterdammers inluidden.  Jammer dat het bloemetje uit Amsterdam nooit is aangekomen in Breda.... (RR)