· 

2019-11-23 JO19 NAC-Feyenoord 1-2 (c)

Competitie Ere-divisie onder 19


2019-11-23 JO19 NAC-Feyenoord 1-2 (c)


NAC de bovenste beste, maar zonder punten, in een absolute WOW wedstrijd van de Geel/Zwarte formatie....
Zaterdagmiddag, een vaal zonnetje, beetje guur, geen- of weinig wind, twee teams die een achterstand in de competitie móesten inlopen, twee door de wol geverfde oud spelers als coach, een mooie sfeer actie van de NAC FAN-site, dus alle ingrediënten om er en geweldige voetbalmiddag van te maken. Ën dat werd het ook.  Vanaf het begin was het NAC dat Feyenoord de duimschroeven aandraaide.

Overtuigend en met mooi voetbal werden de Rotterdammers ver teruggedrongen, tot op de eigen "16". Toch moesten de Bredanaars op hun hoede zijn voor de snelle uitvallen van de Rotterdammers, waarvan een enkeling al in de ere-divisie bij hoofdmacht mocht debuteren. Toch was in de wedstrijd weinig van te merken, want de jongelingen in het Geel en het Zwart waren lange tijd heer en meester. De enige die er vandaag een potje van maakte, zowel voor uit- als thuisploeg was de MiP, die een ware one-man show opvoerde.....

 

De slag op het middenveld werd door NAC gewonnen, "Mata"Bel, "Saba"Agougil, Yassine Azzagari, en Boris van Schuppen, waren de bovenliggende partij. Van achteruit was het veelal in de eerste helft dat Bart Verbruggen, de NAC goalie de opbouw liet lopen via Milan Vanacker op de linkerflank, of via de beide CV's, Rico van Nelen en  Gylermo Misaine. De bal werd in de 5e minuut diep verstuurd door Assim Said, die de streng bewaakte "DaiRL" door de lucht aanspeelde, zijn draai en schot belande op de handen van de Feyenoord doelman, die hem over de deklat tikte.  In de 13e minuut, misschien een voorteken, was het "Saba" Agougil, die de bal van flank wisselde, met een fraaie opening buitenkant rechts, naar de steeds beter op dreef rakende Pjotr Kestens. Laatstgenoemde draaide zich knap vrij, sprintte de "16"in,  en met een ware "kanonskogel" verdween de bal in de verre kruising, 1-0. Lange tijd was er niets tegen in te brengen door de Rotterdammers.  De spelers behaalden bij tijd en wijlen een zeer hoog niveau, en de tijd verstreek als sneeuw voor de zon.  Er was voor NAC geen vuiltje aan de lucht, af en toe een Feyenoord uitval, een corner of vrije trap die weinig of geen gevaar opleverden.  Totdat de MiP een situatie aan de zijlijn onjuist inschatte. De assistent die op 5 meter stond besloot een NAC bal, terwijl de "REF"de bal in het Feyenoord voordeel besloot. De vrijetrap van Feyenoord belandde links van de NAC "16" waar Milan Vanacker een door het middenveld vergeten speler, per ongeluk op de hielen liep.  Penalty beoordeelde de MiP.  Eerlijkheid dient te zeggen dat de leidsman

vlak na de NAC goal een ander penalty geval, in NAC's "16" niet aan Feyenoord gaf.....  De aanloop, schot, de keeper die hem bijna heeft néé  had en de 1-1, 40e minuut, en ruststand.....

 

De wedstrijd bleef zeer aantrekkelijk, en beide ploegen bleven vol op de aanval gaan.  Feyenoord werd iets gevaarlijker, en kwam meer aan voetballen toe.  Het veldspel van NAC, ondanks een groot veldoverwicht, werd minder secuur, en de WOW factor verdween langzamerhand. Tegen het uur werd een redelijke kansloze situatie voor Feyenoord, zelfs een voorsprong.  De kleine snelle rechterspits, die ook de hoofdmacht weleens mocht aanvullen, hield twee NAC spelers bezig, en gaf een gave steekbal tussen beide verdedigers door.  De instormende Feyenoord rechtsachter kreeg het leren geval aangespeeld en nam deze direct op de slof.  Keeper Verbruggen kon er net niet bij en 1-2.  Nog geen 5 minuten later  stond de kleine flankflitser uit Rotterdam weer in de spotlights.  Hij had al een gele prent bij een eerder opstootje en trapte nu voor de derde keer op rij de bal weg, zijn tweede geel dus rood.  Vaak is het geen voordeel als een team met 11 tegen 10 moeten spelen.  Zo ook vanmiddag, nou ja bijna avond dus.  De duisternis trad al in en het leek, of daarmee de vleugels, voor de NAC spelers een beetje uit het zicht waren verdwenen.  Minder als met 11 tegenstanders, werden de juiste keuzes nog gemaakt.  De vleugelflitsers werden minder bereikt en de ballen minder goed voor de pot.  Met het doorschuiven van Gylermo Misaine werd de lange bal meer erin gegooid, maar deze waren een prettige prooi voor de twee lange Feyenoord Centrale verdedigers.  Tussendoor werd er nog een bal vanuit een goede aanval dor Boris van Schuppen, in het zijnet geschoten, rnkele supporters jichen al, maar vergeefs.... Ondertussen maakte de leidsman met woord en daad nog even bekend dat hij, en niet zijn assistent het uitmaakte in het veld, en dat er 7 minuten bij zouden komen....  Maar ook in de resterende minuten kon NAC de uitslag niet meer omkeren, ondanks dat de ingevallen Sil van Doorn, die de bal op de 11 meter knap vrijmaakte en vanuit de draai, het doel miste..... Geen goal, geen ultiem punt, en jammer genoeg een resultaat dat niet geheel de verhoudingen in het veld weergaf.....

 

Mijn MotM, "Saba"Agougil, die ík echt nog nooit zo sterk, en dominant heb zien spelen, en daarbij een prachtige assist. Jongen ga zo door, dan ben jij volgens mij, één van de volgende die zich bij het "grote"NAC 1 kan melden..... (RR)