· 

2019-12-07 JO19 NAC - PSV 2-0 (C)

Ere-divisie


2019-12-07 JO19 NAC - PSV 2-0 (C)


David wint zeer verdiend van Goliath, de wil om te winnen overwon hoogmoed..... NAC-PSV 2-0Onder begeleiding van een geweldige sfeeractie van de supporters groep, "front 076" betraden de gladiatoren van NAC en PSV het strijdtoneel. Normaliter gewoon het eerste veld van de "BSV Boeimeer"., maar voor nu even de "Breda Arena".  PSV kwam met een zeer uitgebreide staf naar Breda, met onder andere oud-Vitesse keeperstrainer Abe Knoop, ass. Andre Ooijer, en super spits van weleer Ruud van Nistelrooij.  Aan de kant van Breda waren het ass. Robbie Haemhouts, en trainer Michael Dingsdag, die de gladiatoren op de juiste plek neer moesten zetten. Allen waren in het verleden, mede- of tegenstanders in hun actieve periode als voetballer, van elkaar.

 

De trainers, normaliter als de wedstrijd is begonnen kansloos om het e.e.a. bij te sturen, roerden zich in woord en daad langs de boorden van het strijdtoneel, waarbinnen de strijders met volle overgave elkaar bestreden.  In een werkelijk moordend tempo golfde het spel over en weer.  Waarbij geloof het of niet "David" vandaag in veel gevallen de bovenliggende partij was.  Al in de 7e minuut was het "DaiLR", die op volle snelheid de achterhoede van PSV zijn hielen liet zien.  Twee-drie kapbewegingen, drie man op de grond, inschieten, net niet klemvast van een verdediger op de grond, niet gezien door de "MiP", geen penalty, doorspelen.  Aan de andere kant van de "Arena" probeerde PSV met grote moeite haar rechterspits te bereiken, waar op voorhand van NAC zijde, het meeste gevaar werd verwacht. Helaas voor PSV werd hun gevaarlijkste man Madueke, op een fantastische manier uit de wedstrijd gespeeld door alleskunner Milan "Jerommeke"Vanacker. 

 

Het moet worden gezegd, vandaag was het middenveld écht van grote klasse. De mannen van het midden, natuurlijk goed ondersteund, vanaf de achter-  en vanuit de voorhoede, "Saba"Agougil, "Mata" Bel, Yassine Azzagari, en op "10" kilometervreter Boris van Schuppen, waren vandaag echt wéérgálóós. De meest mooie acties, inspeel- en wisselpasses, gekoppeld aan gigantische werklust, werden tentoongespreid. De wil van NAC om aan te sluiten bij de bovenste 8, was groter dan het bovenaan de ranglijst komen van PSV. Duidelijk werd dit bij de veelvuldige positie wisselingen van middenveld, en voorhoede. Daarbij was ook rond de 20e minuut vleugelflitser Pjotr Kestens, die met een mooie diepe bal van "Gy" Misaine, werd weggestuurd. Hij liep tussen drie man door, en belande in de "16" tegenover de PSV-keeper. Daarbij wipte hij het kunstleer over de goalie, maar werd bruut gestuit, zodat hij zijn actie niet kon afmaken, en de PSV verdediger de bal van de lijn kegelen. Géén goal, maar ook géén penalty. Eerder werd de zelfde speler ook al binnen de lijnen aan de arm teruggetrokken zodat hij niet kon uithalen. NAC bleef hoog drukzetten, en PSV kwam niet meer echt aan goed aanvallen toe.  Mocht er dan een verdwaalde bal, vanuit een afstandsschot of corner komen, dan was Bart Verbruggen een zekere sluitpost.  Dan vlak voor rust een hoekschop voor NAC, en na een "4-schoten voor een kwartje" situatie, wist Pjotr Kestens doel te treffen, 1-0 (45").  Geen mooie goal, wel meer dan verdiend, voor de Geel/Zwarten.....

 

Het tweede bedrijf bleef NAC druk houden op PSV, waarbij er enkele keren gebruik kon worden gemaakt van de snelheid in de NAC voorhoede, om de opbouw goed te verstoren.

Zojuist zat ik aan de speeltijd te denken die er nog zou moeten worden gespeeld. Het was zo rond de 65e minuut, mijn gevoel zei; "tijd voor een NAC goal".  Een paar minuten later was het een actie op de rechterflank waarbij een drietal NAC'ers waren betrokken. Vanuit deze actie kwam Yassine Azzagari vrij, twee passen en een enorme kogel op het vijandelijke goal, over de te ver voor de goal staande PSV keeper, 2-0 (68). Het was nu voor NAC  een kwestie van de wedstrijd uit spelen, en de belangrijke winst niet meer uit handen te geven.  Dit lukte met redelijk gemak, omdat NAC het PSV middenveld de baas bleef, en er van PSV kant niet tot echt goed aanvalsspel kon komen.  Mocht de bal eens goed over de flanken komen dan waren "Jerommeke" Vanacker op links en Assim Said, op rechts er als de kippen bij om het gevaar te bezweren. Toch even wat tumult rond de eigen "16".  Een goede ingreep van de uitgestapte Rico van Neelen, werd verkeerd ingeschat door de arbiter, en als overtreding tegen gezien i.p.v. een vrije trap mee. De sterk spelende CV van NAC raakte hierdoor zelfs licht geblesseerd, en werd even later vervangen door Sven van Est.  De belande echter zonder gevaar in de armen van Bart Verbruggen. Met de ruimte die ontstond wisten de NAC spitsen wel raad, werden ook wel gevaarlijk echter zonder doeltreffend te worden.

 

Zo ook rond de 88e was het nogmaals "DaiLR" die een schot op het doel, door de PSV keeper van een verdiende goal werd weerhouden. De krul met rechts naar de verre bovenhoek, werd met een prachtige zweefduik gepareerd. Nog even was het "hak op de ketel" op de NAC achterlijn, nadat een PSV aanvaller wat al te bout, op een NAC speler was doorgelopen.  Even hommeles, twee gele kaarten, en bijna tijd. Boris van Schuppen (Sil van Doorn), en Dailon Rocha Livramento (Tika de Jonge U17), mochten leeg gestreden het veld verlaten, weliswaar zonder treffer, maar gigantische arbeid geleverd voor hun team.  Na afloop alleen maar lof, eerst voor de sfeeractie, dan de wedstrijd en dit prachtige resultaat. Nu bij de eerste acht, maar volgende week is de werkelijke finale in Amsterdam, waar om het in eigen hand te houden, gewonnen moet worden.....  Gezien het niveau van vandaag, zou het moeten kunnen.....  

 

Voor mijn MotM, was het eigenlijk niet te doen om te beslissen.  Vandaag naast de pluim aan het totale team vanwege de instelling en het spel, waren de middenvelders"Saba" Agougil, "Mata" Bel en Yassine Azzagari, was van grote klasse, en naar mijn mening de uitblinkers, van de uitblinkers (RR)