· 

BSR Interview: Pjotr Kestens na NAC U19-PSV


Interview BSR met Pjotr Kestens na NAC U19-PSV  U19 2-0 (C)


NAC Onder 19 speelde vanmiddag op Sportpark Heksenwiel tegen PSV Onder 19 en won met 2-0. Pjotr Kestens scoorde de eerste goal van NAC en maakte daarmee zijn vijfde van het seizoen. Wij spraken hem na afloop van de wedstrijd.

NAC begon aan de wedstrijd als nummer tien van de competitie, terwijl PSV de nummer twee was. Toch was van dat verschil niks te merken tijdens de wedstrijd. NAC speelde een goede wedstrijd en won, iets wat niet iedereen van te voren had verwacht. Kestens wel. “Ik had niet verwacht dat we de nul zouden houden en met twee goals verschil zouden winnen, maar ik had wel verwacht dat we dit als groep zouden kunnen. We hebben dat sowieso al bewezen.”

 

De 18-jarige Kestens benadrukt dat het vooral verdedigend goed stond. Volgens hem heeft de ploeg vaak op simpele manieren de goals weggegeven. “Meestal krijgen we doelpunten tegen uit corners of vrije trappen omdat er iemand vergeet te dekken of dat er een mannetje vrij komt. We hebben op voorhand goed afgesproken hoe we dat gingen doen en het is nu niet gebeurd. Daardoor weten we ook als we dat niet tegenkrijgen we sowieso weinig doelpunten tegenkrijgen.” Voor NAC was het de vijfde clean-sheet van het seizoen en de derde in vier wedstrijden tijd. Dat het nu tegen PSV gebeurt is extra knap. De Eindhovenaren scoorden in slechts twee van de voorgaande elf wedstrijden niet (1-0 tegen FC Groningen en 2-0 tegen SC Heerenveen). Kestens vindt het de verdienste van NAC zelf. “We hebben gewoon ons eigen voetbal gespeeld en zoals je ziet hebben we de kansen kunnen creëren en twee keer kunnen scoren.”

 

In vorm

Kestens liet vanmiddag zien goed in vorm te zijn. Hij zette NAC vlak voor rust op voorsprong. Het was de derde wedstrijd op rij dat hij scoorde en zijn vijfde doelpunt in deze competitie. “Ik zit goed in mijn vel op dit moment. Ook op trainingen lukt het allemaal veel beter en bij wedstrijden heb ik meer vertrouwen in de afwerking en de acties. Het is leuk dat ik dan ook nog eens kan scoren.”

Volgende week speelt NAC de laatste wedstrijd van de najaarsreeks uit bij Ajax. NAC moet eigenlijk een resultaat halen op De Toekomst om zeker te zijn van de kampioenspoule in de Eredivisie. Kestens denkt dat een resultaat en zelfs winst wel mogelijk is. “Ja, zeker weten. Als we van PSV kunnen winnen dan kunnen we ook tegen Ajax winnen. We hebben genoeg vertrouwen dus dat komt zeker goed.” Tot slot wil hij de mannen van Front076 bedanken. Zij hadden een sfeeractie georganiseerd met een groot spandoek, dat achter een van de doelen hing. “Ik wil nog een klein bedankje geven voor de personen die het spandoek hebben opgehangen, want dat heeft ons wel gesteund en warm gemaakt voor de wedstrijd en dat is echt super fijn.”