· 

2020-02-29 JO19 NEC-NAC 0-3 (c)

Eerste divisie hoog voorjaar 2020


2020-02-29 JO19 NEC - NAC 0-3 (c)


WOW doelpunten van NAC  U19 leveren driepunter op in Nijmegen.....


Duel om de bal van Daan Wensink en Sil van Doorn
Een paar hoofdrol spelers van vanmiddag.....

Zaterdagmiddag 14:45u. gelijktijdig met het beginsignaal van de uit Maastricht komende MiB, gaf pluvius blijk van aanwezigheid, en gooide de hemelsluizen open. Wat een noodweer brak los, windvlagen en bijna horizontale regenbuien teisterden de 22 acteurs op het plasticveld, maar desondanks lieten zij een mooie partij voetbal zien.  Zelfs ondergetekende heeft voor het eerst in de camera carrière bij de dug-out bescherming gezocht, maar eerder om de spullen te sparen ipv fysieke ongemakken voor te zijn.....

 

Zoals gezegd, wat een partij voetbal lieten de mannen uit Breda tussen de druppels door zien, aan het opgekomen en heldhaftige publiek. Direct werd NEC bij de NEK gepakt, en werden met de bips in de eigen "16" vastgezet. De ene poging na de andere werd gedaan om het NEC-doel onder vuur te nemen. Echter het duurde tot aan de 23e minuut totdat de NEC muur werd geslecht. Met een prachtige opening vanaf het middenveld, werd de flitsende aanval over de flanken ingezet. "Vlo" en vleugelflitser Pjotr Kestens, speelde naar Boris van Schupppen, die met een mooie steekbal Sil van Doorn in stelling bracht.  Met een scherpe voorzet bracht hij de bal voor het doel waar Dailon Roche Livramento de bal behendig binnengleed, 0-1.  Een ruime 10 minuten later verdubbelde  "Jerommeke" Vanacker met een werkelijk schitterend afstandschot, in het kruis,  van zo'n 25 meter de stand, 0-2.  Het team gaf in de eerste helft amper kansen, of zelfs mogelijkheden weg, en NEC leek op een vrijwel kansloze missie af te stevenen....

 

Het tweede bedrijf, met zelfs af en toe een prettig zonnetje aan de hemel, bracht een iets meer gelijke opgaande strijd te zien.  NAC nu met het windje tegen kon, of moest, het wat meer op de achterhoede leunen, en NEC moest het voortouw nemen.  Dat dit slechts een paar keer lukte, was mede aan het sterk opererende gelegenheids-duo, en Haarlemmerolie Daan Wensink en Rico van Nielen te danken. Gelegenheids-duo want de vaste waarde(n) in het centrum van de verdediging "G" Missaine en tegenwoordig de onder 17 speler Luc Marijnisse, een schorsing uit zaten.  Invaller Vieri Kotzebue's eerste bal contact was in de 70e minuut een assist op uitblinker Sil van Doorn, die met een kanonskogel randje "16" de NEC goalie kansloos liet, 0-3. Toch was NEC in de tweede helft niet helemaal kansloos gebleven, want in enkele gevallen was NAC-goalie Bart Verbruggen wel baas over de situatie in de 1-op-1's maar bij een derde mogelijkheid moest de deklat redding brengen.  Een schitterende vrije trap van Boris van Schuppen teisterde de NEC-paal, en de ingevallen Beslan Sagov werd door twee keer door de keeper gestuit. Al met al een goed uitgespeelde overwinning, waar het "Musketiers moto" 1-voor-allen-allen voor-1, een paar keer echt tot uiting kwam..... Komende Dinsdag wacht alweer de volgende tegenstander, AZ in de uitwedstrijd voor de Kwartfinale van de KNVB-beker.

Zoals jullie vandaag in totaliteit presteerden, grote klasse en ga zo door.....        

 

Mijn MotM vandaag vanwege het goede voetballen, de vechtlust, een assist en een prachtige goal, Sil van Doorn. En het zondag verjaardag's kind, Daan Wensink kwam op een heel goede tweede plek (RR)