· 

2020-09-12 JO18 Volendam - NAC 1-0 (0-0)

Competitie


2020-09-12 JO18 Volendam - NAC 1-0 (0-0)


 

NAC JO18 moet het afleggen tegen de wijdbroeken op de Volendammerdijk 1-0 (0-0).....


Foto: Jacco Zandwijk    - foto keuze CD
Foto: Jacco Zandwijk - foto keuze CD

Vandaag stond de wedstrijd FC Volendam JO18 – NAC Breda JO18 op de agenda. Het beroemde vissersdorp aan het IJsselmeer viert dit jaar de 100ste verjaardag van hun FC Volendam. Zij werden opgericht zelfs twaalf jaar voordat de Zuiderzee (1932) werd hernoemd in het IJselmeer.  De mannen van NAC Breda mochten aantreden in het knusse KRAS Stadion tegen FC Volendam.

 

Daar waar in het verleden Annie Schilder, BZN, The Cats, Nick & Simon, The George Baker Selection, Maribel, De 3 J’s, Tol & Tol en natuurlijk Piet Veerman en Jan Smit flanerend hun Palingsound ten gehore brengen op De Dijk van hun Volendam werd vandaag De Dijk overgenomen door de supporters van het uitspelende NAC Breda.

 

Alvorens het KRAS Stadion te betreden, werd door velen enthousiaste NAC-supporters De Dijk bezocht. Bij de viskraam Tol & Schilder werden heerlijke broodjes haring en natuurlijk IJsselmeerpaling geconsumeerd. Met een schitterend uitzicht over het IJsselmeer richting Marken werden deze broodjes tegoed gedaan.

 

Daar waar Volendammer Jan Smit bestuurslid is en Nick Schilder van het beroemde duo Nick & Simon tot de A1 (JO-19) in de selectie van FC Volendam heeft gespeeld, daar speelden de mannen uit Breda hun eerste officiële competitiewedstrijd.

 

De wedstrijd werd verloren met 1-0 van de palingvissers, gecoacht door oud-Ajacied Kiki Musampa (JaZa).