· 

2020 09 23 JO18 NAC - FC Groningen 1-1 (0-0) (c)

Competitie


2020 09 23 JO18 NAC - FC Groningen 1-1 (0-0)


Eerste punt is binnen voor de NAC U18 tegen een fysiek sterker Groninger FC..... 1-1 (0-0)


Afgelopen woensdag waren de mannen van Rogier Molhoek goed begonnen, en wisten de Noorderlingen  goed onder druk te zetten en te houden. Wederom een weerzien met een oud speler van NAC Tika de Jonge, die dit jaar de overstap maakte naar het hoge Noorden.  In het eerste deel van de wedstrijd had de U18 van NAC tot scoren kunnen, nee moeten komen.  Toch liet het veldspel wel te wensen over en was het spel aan de bal matig te noemen, waardoor goed door voetballen, in de combinatie lastig bleef.  De eerste helft werd dan ook afgesloten met 0-0.....


Het tweede bedrijf werd het niveau niet hoger, en de Grononger FC wist meer en meer grip op de U18 te krijgen. Dit resulteerde in een doepunt van de gasten in de 70 minuut van Maurilio de Lannoy, 0-1. Gelukkig wist Sil van Doorn in de 83e minuut nog wel de verdiende gelijkmaker te maken, waardoor alsnog een punt in Breda werd gehouden. 

Het is geen excuus maar het team dat uitkomt in deze leeftijdcategorie is eigenlijk dat zij veelal vanaf de NAC U15/U16 de (grote) stap naar de U18 hebben gemaakt en daardoor veelal tegen fysiek volwassen tegenstanders komen te staan.... Goed voor de ontwikkeling maar een paar punten is af en toe ook prettig..... (van de kantlijn)