· 

2020-01-20 djaluna (maandag), top of flop dag


2020-01-20 djaluna (maandag), top of flop dag


Maandagochtend waren we alles aan het klaarmaken om naar het strand te gaan, om eerlijk te zijn liep alles niet zo soepel als gewenst. De opgeladen batterij voor de camera, ook een verse chip klaargelegd voor de camera, etc. Volgens mij alles in de tas gedaan, bij onze handdoeken, mijn boek, de handdoeken-clips. Dus we konden op pad, en vandaag was de keuze gevallen op het gecultiveerde strand Mambo beach, maar eerst nog even langs de "botica Sursaka", voor de thuis in Amsterdam, vergeten luxere smeermiddelen. Want we willen natuurlijk niet de billetjes branden en op de blaren zitten, dat begrijpen jullie wel. Wat we wilden hebben was voorradig dus dat was een top (*).....

 

Het was zo dat we al direct bij het opdraaien van Caracasbaaiweg in een file terecht kwamen, flop (*).  Zoals ik eerder weleens heb verteld zijn de deze weg, en parallel een paar kilometer Noordelijker de Santa Rosaweg, slagaders naar en van Willemstad richting Montaña.  Als je ie dus móet nemen, dan kom je regelmatig in een kilometers lange wachtrij terecht. Maar ja, het is vakantie, dus maak je niet druk, en ja het kost je misschien een 10-tal minuten.  Eenmaal aangekomen op het ruime parkeerterrein van Mambo Boulevard, waar amper een plekje te vinden was, kon ik onze auto tussen een serie bussen plaatsen. Daarmee worden normaliter de Amerikaanse oude gebakjes, van het cruiseschip verplaatst, van hun Cruiseschip naar Mambo beach.  We kwamen de showbizz trap van Mambo af én... strand leeg, waar deze mensen gebleven waren is een raadsel. "Plenty" listoelen om op te gaan liggen, ook bij ons vertrouwde "Bonita" de strandtent weliswaar sinds vorig jaar een nieuwe naam, maar nog steeds prettig, lekker muziekje erbij en goede Wifi, voor de "contacten", top dus. 

Het weer was een beetje wisselvallig, een beetje donker, een zonnetje wat wolkjes, dus écht een dag waarvan op het eiland maar enkele in het jaar zitten.....

 

Bij het uitpakken van onze tas spullen uit de tas had ik alles weer in mijn handen, zoals eerder bij het inpakken. De handdoeken, de clips om ze vast te zetten, de badkleding, het boek, de camera spullen.... Shit de camera niet mee....  Wat hebt je nu aan een fotosite, als je geen foto's erop kunt zetten, vanwege het vergeten van een camera. Dat is hetzelfde als een voetballer zijn voetbalschoenen niet mee heeft, of de bakker geen meel.  Een flinke flop dus. Nou dan moet ik maar met mijn telefoon wat plaatjes maken, al is het alleen voor om aan dit verhaaltje toe te voegen. Het verdere verloop op het strand, een lekker muziekje, de frappuchino met kersje, een mooie palm om onder te liggen, boek erbij, top dus.

Na een uurtje lekker genoten te hebben van de "rust" en een goed boek (maar geen camera)  trok de lucht helemaal dicht, en leek het zelfs koud, nou ja in een Nederlands perspectief geplaatst, wat frisjes te worden.  De gebruikelijke stoorzenders waren al geweest namelijk de strand maffia (voor het strand en een ander voorde bedjes). Na een paar uurtjes donkerte werd het zelfs nog minder prettig, we moesten voor de regenspatten vluchten onder een dichtbijzijnde pallapa (een hutje met palmtakken als dak). Nadat het buitje over was besloten we dan toch maar weer, na een tussenstop bij Vreugdenhil (de buurtsuper) op huis aan te gaan, een kleine flop dus....  

Bij ons thuis nog even de handdoeken gespreid het boek erbij, later een lekkere rijstmaaltijd (familie recept), en een beetje Netflixen dus eindigden we toch weer met een top....   Eindscore voor vandaag 4-3 in toppers voordeel, morgen zie we wel weer, te mañan....

 

* Voor wie het top of flop verhaal niet begrijpt, die is of té jong, of is ouder en keek vroeger nooit TV (programma van Herman Stok).  Voor de jonkies, zoek maar op google.....