· 

2020-01-25, djasabra (zaterdag), bootjes dag, de rock-shoot, en trumpies op Mambo


2020-01-25, djasabra (zaterdag), bootjes dag, de rock-shoot, en trumpies op Mambo


Af en toe een dagje zeuren en kliemen geeft ook wel iets weer, van het ultieme vakantie gevoel, van de Nederlanders in het algemeen. Nou ik ben zeker niet anders, dus.....

 

Vandaag kwamen we rond 11:30u. op het strand van Mambo BLVD, bij onze vaste strandtent Bonita. We zaten nog maar net toen de bediening al de bedjes kwam afrekenen, en de look-a-like van Churandy Martina, klaar stond om het strand in rekening te btenegn. Ik weet dat je naar een betaalstrand gaat, maar je kunt naar mijn idee wel een beetje rekening houden, dat de mensen eerst zitten en een beetje het strandgevoel hebben gekregen. Wij hadden voldaan, en juist was ik in mijn boek terug geraakt, toen er een ware landverschuiving, rondom onze strandtent plaatsvond. Zoals we nogal makkelijk konden opvangen, was dit een Amerikaanse meute die allen uit bus 1 waren gekomen, mijn hoop laat het a.j.b. bij bus 1 blijven. Nou dat was ijdele hoop kan ik jullie vertelle . "Where is Arnold", zei een nogal fattige Amerikaan tegen zijn vriend. "Well, he is still in nr.3, but he forgot his towel, and can't swim later on", antwoordde de nog fattigere vriend.

Dus die oen had gewoon zijn handdoek vergeten, toch handig als je wilt gaan zwemmen, aan het strand.  Ik hoopte wel dat hij niet óók zijn zwembroek zou zijn vergeten, anders was het feest op Mambo. Btw, de mensen hebben het vaak over luidruchtigheid van Nederlanders, nou mensen deze overtroffen ieder, ander personage op onze aardkloot.....

 

Gelukkig dacht ik, als deze twee BOLLEbozen erin gaan en er nóg één bij zou komen, dan moeten we verkassen, vanwege een op handen zijnde Tsunami. De bij deze mannen behorende dames, waren minimaal net zo luidruchtig, als de mannelijke "Trumpies", je kreeg er het leplazerus van.  Al die clichés, "the water is cool, -nice, -chill, -cold", Ooohh what kind of food is that?, This food and drinks good, -cheap, the best ever", what the F.... Alles waar ze maar over spraken, of het nou over de stoelen ging, -het water, -de drankjes alles was "great and amazing", het leek wel een reclame overdag op RTL.

Onderwijl dat deze NoNo's het strand hadden betreden en zich probeerden te installeren, was ondertussen bus 2 gearriveerd. De chauffeur van deze bus , kon niet rijden en was wel de strengste van het eiland, volgens de dames, die met deze bus waren aangevoerd. Je mocht geen zand aan kleding en schoenen, je mocht geen natte kleding, je mocht geen sterke,- of frisdrank in de bus.... Nou Trumpie dat lijkt me nogal gewoon.  Met de installatie van bus 2, kwam de inhoud van bus 3 het strand op gelopen, geduwd, door begeleiding of familieleden. De wielen van de rolstoelen waren niet berekend op het mulle zand, waarna in allerijl een aantal ligbedden aan de betonnen stoep bij de winkels werden opgesteld. Waarbij het cute en nice wederom uit alle de bolle wangen vandaan kwam.....

De juist, in onze ogen, héél oude mensen die waren meegekomen met bus 3, zagen er patent, en goed verzorgd uit, tegenover de jongere garde van dit Obese-festival. Zij hadden dan ook de minste moeite om zich aan te passen aan het overige strandvolk, waar wij ook ondervallen.....

 

Achteraf dacht ik bij mezelf, misschien hebben hun wel zoiets van, wat doet die tenminste in hun ogen,  Skinny Dutschman op die steen aan de overkant. Tenminste als de oogjes van die lui het nog voldoende deden, om sowieso het te kunnen zien. Dus vandaag op verzoek, van een aantal collega's, de foto-shoot op "The Rock", de jaarlijks teugkerende "bluf-15-minutes of faim".  Was vorig jaar mijn excuus, de ten-years-challenge, nou dit jaar maakte ik gewoon zonder reden een vervolg aan deze cyclus, die volgens mij al sinds 2008 geldt.  Zie het alsof je eens per jaar, een terugblik hebt hoe het er fysiek vóór of achteruit is gegaan, mag wat mij betreft wel. Maar ja, gelukkig is niet iedereen hetzelfde, en misschien waren de geluiden vanaf de Obese-overkant, wel in de trend van "Kijk wat een overdrijver, of -uitslover, daar op die rots". Kijk lieve Trumpies, voor mij is het eens per jaar, voor jullie levenslang.....  Dus Trumpies doe er wat aan....! 

Het leek vandaag ook wel bootjes dag, op het water langs Mambo BLVD. De ene na de andere mooie (vissers)boot dreef, of racete langs de kust, zodat de mensen die ervan houden een hele prettige afleiding hadden. Nou ik ben er één van en had dan ook voor vandaag de "taak" op me genomen hier notitie-, en wat plaatjes van te maken, anders het geleuter van de Trumpies over het strand te horen.

 

Mañan, gaan we met "de scheetjes Curaçao" naar de oude "Shell Directors Bay", en 's avonds naar "De Visserij", de zaak die ik vorig jaar zo heb gepromoot, om wat visolie te tanken. Eens kijken of het nog steeds de kwaliteit van vorig jaar heeft. Te mañan dushinan...