· 

2020-01-25 JO19 Willem II-NAC Breda 4-1 (2-0)

Competitie

Eerste divisie - hoog voorjaar 20202020-01-25 JO19 Willem II-NAC Breda 4-1 (2-0)


Het vaste recept trad helaas weer op vandaag. Lesje in effectiviteit, qua afronding.

NAC begint écht sterk, en spelen waarschijnlijk de beste eerste helft van het seizoen en moeten eigenlijk na 20 min al op 0-3 staan. NAC wordt afgestraft door heel kinderlijk balverlies van onszelf. Maar blijven wel gewoon doorgaan met zoeken van de oplossingen vooruit, maar vergeten weer mee te lopen bij een vrije trap voor Willem II.

 

 

 

Er gebeurd nog een minder prettig momentje, net voor rust en vervolgt tijdens de rust, op het veld. Daarbij lossen de jongens het goed zelf op, door elkaar weg te halen bij een opstootje. Beide trainers zowel die van NAC en die van Willem II, waren hierbij betrokken. 

 

De trainer zegt achteraf over dit voorval: "Ik ben vaak heel kritisch op de spelers, in dit soort gevallen, maar het blijven wel “mijn” jongens. Dus kan ik het niet accepteren dat de staf van de tegenpartij niet tegen mijn spelers schreeuwen-,  om een rode kaart vragen-, of zelfs fysiek aan hen zitten. Dus voor mij een leermoment: "wegblijven uit deze emotie".

 

 

 

Dit alles was verder niet van invloed op het verloop van de wedstrijd. NAC blijft de gehele wedstrijd domineren, echter niet met het juiste resultaat. Wel werd er minder gecreëerd doordat Willem II,  met 11 man achter de bal bleven staan, en nog meer op de counter gingen spelen. Dit leidt ook de 3-0 in.  Ook de hoe onbedoeld dan ook vallen plots binnen de palen,  zoals vanuit een kluts situatie vrije trap.

Zelf had NAC nog wel een knappe voorzet en een door kop balletje voor de 4-1. Het mooie aantrekkelijke spel van de eerste helft bleef onbeloond.

 

 

 

 

Aandachtspunt: niet de volle overtuiging tot het laatste fluit signaal van de spelers waar je het wel van verwacht en ook eigenlijk moet terugzien (MD)