· 

2020-01-26 djadumingu (zondag), "Baby seal" op directeursbaai, hotdogs van Charles Bear Grill


2020-01-26 vakantie Curaçao 2020, Baby Seal op directeurbaai, hotdogs van Charles "Bear Grill"


Is het "Zeehond"of niet.....?
Is het "Zeehond"of niet.....?

Zoals de eerste foto op de google fotopagina laat zien, gaat het leven van een foto model  niet over rozen. Nadat we de Rock-shoot hadden gemaakt, plaatste ik mijn eendelige snorkelmasker op mijn giegel, om wat visjes te bekijken, en stapte nogal (te) nonchalant, of eigenlijk laconiek van mijn rots. Door het beperkte zicht zette ik mijn voet op een iets te gladde ondergrond, waardoor er weinig grip was en ik iets door glipte, en kwam met de teen tegen de volgende rots waardoor een noodsprong noodzakelijk werd, met getoond resultaat. En mijn moppie wil volgend jaar niet meer met een kneus op pad, zegt ze.... 

 

Zondagochtend 10:15u. Stond Kokkie en Betty voor de poort om samen met ons naar de Directeurbaai te gaan. Ook wel "Directors Bay" genoemd. Zoals bijna ieder jaar geef ik even een kleine terugblik in de historie van dit strandje. Het aloude strandje is nu al enige tientallen jaren een local strandje geworden. Sinds het afgelopen jaar, tenminste dat we het niet hebben bezocht, zijn er een aantal nieuwe palapas geplaatst en de flink aan betonrot onderhevige trap, in ere hersteld. Dus een leuke verassing. Met het vertrek van de Shell vanaf Curaçao, zijn ook alle "resten"  van de aanwezigheid op dit strandje verwijderd, verder op het eiland doet een vieze raffinaderij en dito asfaltmeer,  wordt het vertrek in een ander daglicht geplaatst. Misschien dat het enige wat nu nog terugdenkt aan die tijd, de restanten van een oude aanlegsteiger zijn, waarvan de verweerde palen, nu door de vogels al uitkijk worden gebruikt.  Want anders dan de naam "strand van de directeuren", is er echt niets wat ook maar enige "standing, what so ever", heeft en wat aan de glorie van destijds, doet herinneren. Het enige wat ik mij zou kunnen bedenken is dat, het een fantastische ligging heeft, eigenlijk de blinde kant van de "Barbara Beach", of dat het redelijk afgezonderd ligt, zodat zij in alle rust van hun weekend konden genieten.....

 

Wij hadden het voor vandaag overgenomen van de oude directeuren, onder onze driehoekdoek, die je op dit strandje zeker nodig hebt. Want zonder beschutting, is dit a no go area. De zon staat de gehele dag volop op dit hoekje van het eiland, en bijna zonder een zuchtje wind. Het water was heerlijk koel (25) ten opzichte van de boven temperatuur van zo'n 30 graden Celsius. Het was een zeer warme dag, waar we met onze Famia Antiana, want ook Tony, Pientje en de kinderen, aangevuld met Chantar en Neef "Bear Grill"  kwamen het strand bezoeken, en sloten aan onder de driekantendoek. 

Met deze laatst genoemde "eilander"  is er altijd reuring, hij kan eigenlijk geen moment zijn mond houden, maar wel in het positieve. Vandaag had deze survivor , nadat Kokkie de koffie had gezet, de grill aangezet waar hij met "het grootste gemak" zijn befaamde hotdogs speciaal aan het fabriceren was. De achteraf verkoolde  afbakbroodjes waren niet echt zijn specialiteit, en het advies van Kokkie en Bear, het lijkt wel de naam een nieuw komisch duo, koop nooit dit brood en deze hotdogs.....

 

Nadat we vanaf een uurtje of half elf het strand hadden betreden, verlieten we dit even voor zes uur. Eigenlijk was de planning dat we na het strand, vanavond nog naar "De Visserij"  zouden gaan, maar lieten we dit verstek gaan. We hadden voldoende van de BBQ gegeten en waren redelijk brak van de hitte geworden. Dus om nogeens aan te sluiten aan de tafels van deze Vishut, leek ons geen goed idee. Onze Famia Antiana moet net als anders morgen weer gewoon aan het werk.