· 

2020-01-29, 30 en 31, down and out door hitteprobleem, Lia haar verjaardag


2020-01-29, 30 en 31, down and out door hitteprobleem, Lia haar verjaardag


Djàbièrne (vrijdag) even twee dagen down en out, sorry maar was niet bij machte een onzin dingetje te maken..... Er zullen een aantal een zucht van verlichting slaan, maar ja je maakt het nooit iedereen naar de zin, toch? Flinke koorts, alle kenmerken van een "prik van de zon". Mijn moppie was aan het google'len geslagen, en ik moest direct onder de koude douche, niet eenvoudig, de douches waar dan ook op het eiland zijn nooit koud. Dus een frisse douche.  Later ben ik wel even buiten gaan zitten maar mijn lichaam voelde nog steeds heel warm aan. Daarom met een houthakkers hemd, meegenomen ipv een jas, en deze maar even aangetrokken. Anders dan je zult denken, moet je jouw lichaam "koud" maken, zodat de warmte kan worden afgevoerd. Maar ja nu had ik koud maar voelde heel heel warm op mijn lijf. Alles uit de i-Pad van mijn eega, die twee dagen als een ware "Florence Nightingale" met glazen water achter me aan heeft gezeten. Ver hoefde ze niet, want ze wist me de volle 36 uur tevinden, mijn bed.....

 

Nu op haar verjaardag was ik heel vroeg namelijk om 4 uur wakker, en voelde me toch alweer redelijk fit, 85% zeker wel. Dus ik eruit en de slingers voor haar verjaardag buiten opgehangen. Flo wordt 62 vandaag, maar een gros van haar Nederlandse verjaardag heeft ze alleen achter deze kluns aangelopen....Nu maar kijken of we nog iets van haar Curaçouse-verjaardag kunnen maken. Wel een dagje bij huis, onder de driekantendoek

maar boekje erbij en eindelijk weer een lekker briesje.  Dat was waarschijnlijk door de vreemde maanstand (totaal geen maan, een zwarte maan) van de afgelopen week, misschien wel de oorzaak. Hoge golven metZuidenwind op Daaibooi, windstil grote delen overdag, een onderzeese aardschok tussen Cuba en Jamaica wie zal het weten, wie vertelt het.....?

 

De hele dag liggen op een plek, zonder te bewegen in de schaduw is niet echt leuk, zeker niet als je op vakantie bent. Dus voor de avond, afgesproken met Kokkie en Betty, "de scheetjes Curaçao", ik had het  idee om met hun naar de Visserij te gaan, een Visrestaurant dat kwalitatief top is, en qua originaliteit ook een dikke 10 krijgt. En geloof me verser dan vers krijg je de vis nergens opgediend. Betty kwam ons met haar spiksplinternieuwe limousine ophalen, stipt 19:00u. Daar aangekomen een wachtrij, van zeker 75 man, dat houdt in dat, het minimaal een 45 minuten a een urr duurt om op je beurt te wachten. De meisjes waren zo lief om in de rij te gaan staan, zodat ik met met mijn buddy Kokkie, konden neerstrijken op een zitding aan de waterrand. Dit object was eens een picnick tafel geweest, echter alleen de contouren verraadde dat. Kokkie vertelde me dat, "Je hier niet op de bank moet gaan zitten, maar op de tafel", reden is dat de banken nogal door het zeewater zijn aangetast, dus niet zittebul. Na inderdaad een klein uurtje wachten, waren we aan de beurt, ik heb wel geleerd nu dat ik niet iedereen op fora moet vertellen hoe geweldig dit restaurant is, dat had misschien een 20 man gescheeld. Jammer want als de dames, waarvan er één oorwormen had gegeten, dus er niet alleen zo uitzag, een beetje leerde bukken en weer opstaan, het een stuk sneller zou gaan. De overige meisjes waren super snel en behulpzaam trouwens....

Toen Kokkie en ik drinken stonden te bestellen, kwam een van de meisjes achter ons aan rennen, ze had me twee keer een schaal shrimps berekend, wat me toch al gauw 45 Naffels scheelde.

 

Na het eten, de keuken was al gesloten, en de portier had de laatste klanten de deur gewezen (houdt er rekening mee mochten jullie gaan de keuken sluit 20:45u.), nog even langs de pontjes brug. Al de jaren dat we op het eiland kwamen, hadden we nog nooit de nieuwe verlichting van de brug gezien. De chauffeuse werkte mee, en zette de auto op de stoep, vóór de pontjes brug.  Ik moet zo nog even kijken of de plaatjes zijn gelukt..... Morgen nog een dagje complete schaduw, misschien dat dan de hitte uit mijn lijf is..... Morgenavond (vanavond dus) misschien even een strooien hoedje kopen, zal me een feest geven ik met mijn níet hoeden of -petten snoet.... Te mañan.....