· 

2020-02-01 JO19 Vitesse - NAC 1-0 (C)


2020-02-01 JO19 Vitesse - NAC 1-0 (C)


NAC onder 19 komt snel op achterstand vanuit een corner, waar verdedigers onder de bal doorgaan en keeper Bart Verbruggen, ongelukkig de bal tegen het achterhoofd van Gylermo Missaine wegbokst en de bal prompt in het eigen doel valt.

 

Na een zwakke openingsfase, dat was de voorgaande 4 keer niet anders, neemt NAC het initiatief over. Vitesse wordt op eigen helft teruggedrongen, en tot het geven van de lange bal. Ondanks dat dit op voorhand wel is doorgesproken, gezien de voorgaande wedstrijden tegen de thuisclub niet anders werd gespeeld. Daarbij wordt niet altijd goed door gedekt.  Aan de bal komen via de kantwissel door over de zijkanten, meerdere voorzetten worden niet binnengelopen.

 

De 2e helft blijft NAC de sterkere ploeg en er volgen diverse mogelijkheden, of -kansen elkaar op. NAC blijft echter onzuiver in de eindpass en afronding.  In de laatste fase van de wedstrijd gaat NAC nog even 1-op-1 spelen, en houden dreiging naar de vijandelijke goal.

 

Deze wedstrijd zat voor NAC veel meer in, maar de valse start, in de beginfase breekt ze op..

Jayden en Omar verdedigend prima wedstrijd. Aan de bal degelijk en worden soms uitgedaagd sneller te handelen. Jayden na 75 min gewisseld (kramp)  (JD)

(foto's van Jacqueline Andrade)