· 

2020-02-08 JO19 NAC-ADO 5-2 (c)

Eerste divisie hoog voorjaar 2020


2020-02-08 JO19 NAC - ADO Den Haag 5-2 (c)


Knappe 5-2 overwinning van NAC, in rommelige partij voetbal, tegen ADO Den Haag.....


De 1-0 voor NAC Breda U19, door een kopbal van Pjotr Kestens, tegen ADO Den Haag U19
De 1-0 voor NAC Breda U19, door een kopbal van Pjotr Kestens, tegen ADO Den Haag U19

Zaterdagmiddag 14:45u., startte de wedstrijd van de mannen uit Breda tegen de heren uit de hofstad. ADO probeerde druk te zetten op de achterhoede van NAC. Dit lukte de eerste paar minuten deels, een ietwat zachte terugspeelbal, werd letterlijk met een uitglijder van de NAC keeper, maar met een goede sliding verwerkt. NAC nam de partij met goed georganiseerd voetbal over en al snel waren zij de bovenliggende partij. Alleen moest goed worden opgelet op de snelle counter van de tegenpartij. namelijk aanvoerder Afgeschermd, was bij vlagen een probleem voor de NAC achterhoede. Gezegd moet worden dat een aantal NAC spelers, die juist het voortouw moeten nemen, ietwat te cool het veld rondliepen. In de 11e minuut was er een mooie aanval over linker vleugel, waarbij Saba en Mata een grote rol speelden. Eerste de combinatie tussen de genoemde spelers, die leek dood te lopen, echter met een goede block-tackle van Mata Bel, en een dito voorzet, stelde hij bij de verre paal de NAC "vlo"  Pjotr Kestens , met het hoofd scoren, 1-0. Het erd voor NAC makkelijk voetballen. ADO werd terug gedrukt en het wachten was op nummer 2. Echter een kwartier na de openingsgoal leverde slordig balverlies op het middenveld, een vrijetrap voor de Hagenaars op. Uit de vrijetrap werd de NAC-keeper in zijn rechterhoek verrast, 1-1. Acht minuten later mocht de NAC aanhang weer juichen, Jerommeke Vanacker gleed de bal achter de ADO goalie, 2-1, volgens mij op aangeven van wederom Mata Bel. De koek was voor rust nog niet op voor de Bredanaars, het was namelijk wederom "de Vlo" Pjotr Kestens, die ook de 3-1 in de touwen werkte (35e min.), tevens de ruststand.....

 

De tweede helft kon NAC rustig het spel op zich af laten komen, waar nodig werd er kort en snel druk gezet, waarbij toch wel wat kleine mogelijkheden ontstonden. Zeker nadat Jerommeke Vanacker, na een 1-2 met Rico van Nielen, een harde voorzet gaf aan Vieri Kotzebue. De bal bereikte de NAC-spits net niet, maar werd door ADO verdediger genaamd afgeschermd , één van de vele in de competitie, in het eigendoel geschopt, 4-1.  De wedstrijd leek voor de mannen van Michael Dingsdag onder controle, maar Rob Penders' team weigerde zich over te geven. Enkele onnodig weggegeven kansjes waren hier het resultaat van. Een enkele keer moest de NAC-keeper handelend optreden, zowel bij eenbal net onder de lat, als een lage trap in de rechterbenedenhoek. Vieri Kotzebue werd vervangen na 64 minuten door Dailon Rocha Livramento, die het sloopwerk van zijn voorganger met succes vervolgde.  Eerst bracht hij Boris van Schuppen, zojuist ingevallen voor Milan Vanacker, na goed storen op de ADO-keeper in schietpositie, echter wist hij het doel niet te vinden. Voor de winterstop was bijna alles raak wat Boris van Schuppen aanraakte, nu even niet. Kort hierop was ook zijn  volgende schot tegen een verdediger, i.p.v. in het doel. ADO probeerde nog het e.e.a. echter sterk verdedigend werk van JO17 speler Luc Marijnissen, bracht enkele keren rust achterin. In de 78e minuut bracht DaiLR  de verlossende 5-2 op het scoreboard waarmee de overwinning over de streep was getrokken..

 

Gelukkig weer eens drie punten, zeer zeker verdiend, want de laaste weken alleen maar goed voetballen, leverde geen punten op. Heren naar mijn mening (RR) kun je pas echt als team acteren, als de eigen egootjes opzij worden gezet, en ook het semi coole gedrag van enkele spelers, snel overboord gaat......

 

Naar mijn mening was vandaag JO17 speler Luc Marijnissen de MotM. voor rust heel veel correcties gemaakt voor zijn team. Na rust bleef hij kalm bij een paar lastige situaties, binnen de eigen "16" Ook een sterke wedstrijd van Mata Bel en de "knoest"Daan Wensink (RR).