· 

2020-02-15 JO19 NAC Breda - FC Emmen 3-1 (c)

Eerste divisie hoog voorjaar 2020


2020-02-15 JO19 NAC Breda - FC Emmen 3-1 (c)


Mooie overwinning voor NAC onder 19 jaar, tegen de reuzen van FC Emmen.... 3-1


Zaterdagmiddag kwam het team van FC Emmen op bezoek bij NAC Breda. Normaliter komt dan de grap dat alle wijzen uit het Oosten komen nou dat zou kunnen, maar gisteren was het team van Michael Dingsdag en Jordi Dekker slimmer dan de Drenten, in het uitvoeren strijdplan. Of het moet zo zijn dat de reis van meer dan 3 uur hun in de benen is gaan zitten. Direct vanaf het begin was het NAC dat FC Emmen de duimschroeven aandraaide. Goed was het om te zien, dat de door mij omschreven coole mannen vandaag weer volledig thuis gaven en de ploeg, zoals gewoonlijk, weer op sleeptouw namen.....

 

In het begin werd FC Emmen door NAC bij de keel gepakt en ver teruggedrongen.  NAC liet haar tegenstander niet meer los. Niet alles was, ondanks het technisch overwicht, even gestroomlijnd, af en toe zelfs wat rommelig wat de Geel Zwarten lieten zien. Maar daar stond tegenover dat de wil om te winnen veel groter was dan die van de tegenstander. Het middenveld met Mata Bel, Saba Agougil en Jerommeke Vanacker, lieten bij vlagen zien waarom ze bij NAC als talent worden gezien. Veel druk op de bal, en met een uitstekende passing werden de spitsen aangespeeld. Vieri Kotzebue had het veelal tegen twee opponenten niet eenvoudig, terwijl "de Vlo" Pjotr Kestens, een constante plaag vormde voor de linksachter van FC Emmen. De laatst genoemde werd dan ook veelvuldig gezocht waardoor de onvermoeibare, en vaak als Haarlemmer olie fungerende Daan Wensink, als overlap veelvuldig aangespeeld. Zo was een aanval over 4 à 5 schijven in de 4e minuut voor de Emmenaren te veel en kon de sterk spelende Rico van Nielen de bal achter de kansloze goalie in het doel schuiven, 1-0. De steekbal van Saba Agougil, was daarbij van grote klasse.Op een enkele vrijetrap na van de Emmense FC, werd de zeker ogende NAC-keeper Bart Verbruggen, in de eerste 45 minuten, niet echt op de [proef gesteld. Ook het jonkie in het laatste linie, JO17 speler Luc Marijnissen speelde onder begeleiding van Gylermo Missaine, een puike party waardoor alles achterin zeer solide oogde. Enkele mooie kansen werden nog niet door NAC verzilverd totdat "de Vlo" de bal uit een strakke voorzet van Daan Wensink, achter de kansloze FC Emmen doelman prikte, 2-0 en tevens was dit de ruststand.....

 

De tweede helft was koud op gang, toen Jerommeke Vanacker de bal rond de vijandelijke "16" oppikte en deze, na twee- à drie grote passen, achter de doelman kegelde, 3-0 (46e min). De supporters gingen er eens goed voor zitten, en maakten zich op voor een doelpuntenfestijn. Misschien verbeelde ik het mij maar ik dacht een zacht, tien, tien tien, te horen 😉. Het aanvalsspel van NAC bleef voortduren, echter Vieri Kotzebue (later ook zijn vervanger, Dailon Roche Livramento), de actieve Boris van Schuppen, (later de voor hem ingevallen Sil van Doorn) waren bij hun pogingen niet altijd even gelukkig. Ze zijn een enkele bal nu nog aan het zoeken, heb ik begrepen van het management bij Boeimeer 😉. Assim said, mocht ook weer wat minuten maken, en liet zien dat hij
die ook weer op de weg terug is. Echter nadat FC Emmen, out of the blue de 3-1 maakte, was het de rechtsachter die een korte terugspeelbal op zijn goalie losliet. Bart Verbruggen liet de spanning niet verder terugkomen in een eerder zeker lijkende overwinning, en met een knappe reflex in de 1-op-1, bleef hij de bovenliggende partij. De "twins"werden nog uitgewisseld, Beslan Sagov kwam nog voor "de Vlo" Kestens, en Martijn Brandt, ingevallen voor de ietwat geblesseerde Daan Wensink, liet ook nog even zien, dat hij voor het team belangrijk kan zijn, met een paar goede onderscheppingen, en dito steekballen.  Al met al een mooie overwinning, voor de mannen uit Breda.....  De weg naar boven is weer ingezet....

 

Mijn MotM stond vandaag voor Men of the Match, namelijk was de onnavolgbare Pjotr "de Vlo" Kestens voor rust the man, na rust liet Milan "Jerommeke" Vanacker zien, waarom deze jongens nu al af en toe de trainingen van het eerste team mogen meemaken (RR)

 

#Nb, Ik sprak na afloop even met de geblesseerde Jim Verburgt. Volgens de linksachter zou hij binnenkort weer zijn opwachting kunnen maken. Op de training doet hij zijn uiterste best om weer wedstrijdfit te worden..... Hij had gehoopt alweer wat minuten te kunnen maken tegen FC Emmen.....  Echter de concurentie is groot bij NAC U19.....