· 

2020-02-22 JO19 Alphense Boys-NAC 1-1 (c)

Eerste divisie hoog voorjaar 2020


2020-02-22 JO19 Alphense Boys-NAC 1-1 (c)


Met de juiste instelling spelend Alphense Boys, snoept NAC onder 19 jaar, ver in blessure tijd 2 punten af .....


NAC had gewaarschuwd kunnen zijn, ondanks dat de heren uit Aphen één van de onderste plekken bevolkt, dat deze mannen tot veel in staat zijn. Onlangs werd al een oefenpotje maar nipt met 3-4 door de Geel/Zwarten gewonnen.  Dat de gelijkmaker, wat voor NAC als verlies moet aanvoelen, ver in de door Alphense Boys ontstane blessuretijd ontstond, was

de deksel op de neus, voor de Bredanaars. Vanmiddag onder zeer gure omstandigheden, waar de wedstrijd grotendeels bepaald werd door een stormachtige wind, werd het bepaald geen sinecure voor de mannen uit Breda.....  Maar om dit punt verlies alleen aan de weersomstandigheden toe te schrijven gaat wat ver, en daarmee doe ik het daadkrachtige spel van Alphense Boys te kort.....

 

De eerste kans in de wedstrijd was ook voor de thuisploeg, waarbij door de AB-aanvaller duidelijk voor een penalty werd gegaan in plaats dat er op het doel van de uitstekend keepende Bart Verbruggen werd geschoten. De komende 20 minuten was voor NAC, waarbij veel druk op de bal werd gegeven en tot enkele goede kansen werd gekomen. Het welbekende 5 schoten voor een kwartje was begonnen. De sterk spelende linksachter Daan Wensink kon vanuit een goed aangesneden corner van Milan Vanacker, met een fraaie kopbal de 0-1 scoren (6e min). Diverse vervolgkansen ontstonden echter zonder dat het voor NAC doelpunten opleverden. Aan de andere kant werd duidelijk dat Alphense Boys het er niet bij wilde laten zitten. Vlak voor rust leverde dat enkele lastige momenten op voor het Bredase doel, maar de NAC keeper deed zijn werk goed.

 

Het verdere verloop van de wedstrijd is eigenlijk niet de moeite van een verslag waard. Het spel van de NAC-spelers werd slechter en slechter, waarbij de mannen uit Alphen de schouders er nog eens onder zetten.  Wel moet worden vermeld dat de in het Rood verklede club linesman uit Alphen er af en toe een potje van maakte, en in woord en gebaar veelvuldig een vogeltjes dans ten uitvoer bracht. Ook toen de voor "DaiLR" ingevallen Beslan Sagov zich los maakte van zijn directe bewaker en een vrije doortocht naar de AB-goal een uitgemaakte zaak leek. Echter naar mijn mening onterecht zijn vlag omhoog (jullie RR zat namelijk op één lijn) en de 0-2 bleef daarmee uit. Eerdere schoten van Dailon Roche Livramento, Milan Vanacker en de vandaag niet in de wedstrijd zittende Pjotr Kestens, werden fraai door de AB-doelman afgeshermd gekeerd.  Of het wel verdiend zou zijn dat NAC een driepunter eruit zou halen moet ik in twijfel trekken.  Maar ja als je ultra-slechte wedstrijden als deze, ook nog eens zou kunnen winnen, dan ben je op de goede weg.  Het noodlot sloeg toe voor NAC, want in de ultieme laatste minuten, de 96e minuut van de wedstrijd, was het Alphense Boys dat toch nog de verdiende gelijkmaker erin wist te schieten. Direct nadat het noodlot, want een gelijkspel bij deze top-amateurs, moet toch voor een gerenommeerde club als NAC, als een verlies aankomen, blies de leidsman uit Franeker, voor de laatste maal, 1-1.....

 

Mijn MotM was vandaag Daan Wensink, die zowel in verdedigend- als in aanvallend opzicht, als één van de weinigen, een sterke wedstrijd speelde.  Even een nabrander mijnerzijds, misschien dat de heren van NAC, waarbij er nog steeds afgeschermd in het KNVB profiel staat, dit kunnen bijwerken. (RR)