· 

2020-03-07 JO19 NAC-Sparta 1-3 (c)


2020-03-07 JO19 NAC-Sparta 1-3 (c)


Nonchalant NAC U19 op een totale offday afgetroefd, tegen fel Sparta, geen wil om te winnen, dus geen punten....


Gistermiddag zaterdag 7 maart, was er niet al te veel te genieten bij de wedstrijd van NAC U19 tegen Sparta. Tenminste als je als supporter met een Geel/Zwarte bril de wedstrijd zat te bekijken. Door de Corona "dreiging" was het opvallend rustig langs de randen van het veld, en op de meestal gezellige tribune van sportpark Heksenwiel, te Breda. Nadat het team van NAC U19 afgelopen dinsdagavond bij AZ al een onterechte semi-oorwassing (4-0) in de beker, te verduren had gekregen, had ik met wat insite-information opgevangen dat het team er voor vandaag weer scherp voorstond. Dat dit niet terug te zien was, en totaal anders uitpakte was vooraf niet te bevroeden.....

 

Vanaf het begin was Sparta de bovenliggende partij, en was tot op de botten gemotiveerd, om het NAC heel lastig te maken. Vorige week was het in Nijmegen een soortgelijke wedstrijd, maar toen was NAC de bovenliggende partij, nu Sparta. Niet dat NAC geheel kansloos was, maar de wil om te winnen (de WW) was er niet. In mijn dagen als trainer bij D.W.S. was dit één van mijn motivatie teksten t.o.v. de talentvolle jeugdspelers waar ik mee kon werken.  "Nu WW, is later geen WW", was het team motto. Vandaag was dat ver te zoeken bij de heren uit Breda. Sparta had NAC in de greep, en de thuisploeg kon hier maar lastig onderuit voetballen. Al de "tweede" ballen werden gewonnen door de Spartanen, die met wel heel simpel voetbal, de lange ros naar voren, op de ultra-lange-spits en dan maar zien wat er van komt, het de NAC achterhoede heel lastig maakte. De om hem heen spelende vleugelspitsen, konden daardoor diverse keren de NAC-"16" binnendringen, waardoor Bart Verbruggenen,  zijn verdediging met alle macht moest bijstaan.In de 27e minuut werd een bal vanaf de NAC-linkerflank voor de goal gezwiept, de lange spits verlengde de bal met zijn kruin, en de bal werd feilloos achter de NAC-doelman gepeerd, 0-1 (27.).  NAC probeerde weliswaar wat terug te doen, maar ook aan de andere kant stond een uitstekende sluitpost, die NAC succes in de weg stond.  Éénmaal moest de goalie wel heel abrupt ingrijpen, toen Dailon Roche Livramento, alleen op hem afkwam. De goalie nam het zeker voor het onzekere en begroef de NAC spits, onder het kunstgras.  De MiP zag er echter geen doorgebroken (?) speler in, waardoor de goalie mocht blijven staan.  De hieruit voortgekomen vrije trap werd oor dezelfde speler, bekwaam uit de hoek gedoken.  Vlak voor rust moest NAC nog eenmaal slikken, een iets te simpel ingeschatte diepe bal, werd dan ook verkeerd beoordeeld, en door de Sparta aanval makkelijk achter de NAC-doelman geschoten, 0-2 (39.).  Waarmee ook de ruststand was getekend..... 

 

De tweede helft begon NAC met nieuw elan, en dit leverde een aantal goede kansen voor Geel en Zwart op.  Echter de Sparta doelman, een klein beetje onkunde, en de doel-staander waren een te groot struikelblok, voor de thuisploeg. Toch was DaiLR één keer de meest gelukkige bij een "vier schoten voor een kwartje" situatie in de vijandelijke zestien-meter, 1-2.  Even leek Sparta te wankelen, en op dat moment was NAC ook even het team met de meeste aanspraak op nog een doelpunt. Toch sloeg nu ook weer het noodlot toe weer toe in deze wedstrijd met een hoog Wet van Murphy-gehalte. De Sparta-keeper die mocht blijven staan werd een steeds groter struikelblok voor NAC, en aan de andere kant werd er een terechte penalty aan Sparta uitgedeeld. Aan NAC kant waren er daarvoor twee soortgelijke situaties weggewoven door de MiP, waarvan één overduidelijke schop op de doorgebroken Jim Verburgt.  De Sparta penalty werd benut, waardoor het verschil weer op twee doelpunten was gekomen. Toch mocht NAC in de 85e minuut ook een pingel nemen die werd echter niet verzilverd door Sabir Agougil. Bij de staredown tussen

keeper-Afgeschermd en de penaltynemer, viel onder andere het woord Puta, de MiP hoorde dit en stuurde keeper-Afgeschermd eraf. Zijn broer- en invalkeeper Afgeschermd, redde knap op de ingeschoten penalty, waardoor de 1-3 als eindstand op het score-board kwam te staan.....   

 

Eigenlijk was er vandaag geen MotM te benoemen, echter de van een langdurige blessure  teruggekeerde Jim Verburgt was misschien de enige die hiervoor in aanmerking kwam (RR) 

 

De nieuwe Lens en een nieuwe camera leverde wel weer even wat aanpassingsmomenten op, maar het ging wel aardig..... ( nu van een Canon EOS 1D mrk iii naar een  Canon EOS 1D mrk iv ) en een Canon lens 100-400 IS etc.....