· 

2020-07-11 JO21 NAC-De Graafschap 4-5 (vr)

2020-11-07 vriendschappelijk


2020-07-11 JO21 NAC-De Graafschap 4-5 (0-1)


"Nieuw NAC U21" moet meerdere erkennen in de leeftijdgenoten van De Graafschap, 4-5 (0-0) ....


Gistermiddag de vuurdoop van de mannen U21 van NAC seizoe 2020-2021, op het zonnige sportpark Heksendans van de V.V.Boeimeer. Veel nieuwe gezichten vulde de "elf" van trainer Michael Dingsdag. Waar gezien de leeftijdsgrens van onder 21 jaar, ook nog een enkel "oud snoetje",  van twee seizoenen terug (U19), het team completeerde.....  Een flink aantal mannen van het oude basisteam, waren er vandaag ook nog niet bij, want zij waren de afgelopen weken toegevoegd aan NAC 1, en die zijn nu even twee weekjes aan het uitblazen. Of zij nog terugkomen in de U21 van NAC is nu nog een vraagteken.....

 

De start was zeer matig, en binnen 2 minuten keek het team van NAC al tegen een 0-1 achterstand aan, nadat een persoonlijk slippertje, knap werd afgestraft door De Graafschap. In het verloop van de wedstrijd zou De Graafschap nogmaals 4 keer scoren, waarbij bij iedere goal de hulp van NAC werd geboden. Volgend de trainer in zijn review was het vanmiddag vooral in de tweede helf, "een vervroegde pakjesavond". 
Na de matige start pakte het team het wel goed op en na ongeveer 10 minuten, werd de lead overgenomen door de mannen in Yellow Black, oftewel de MIYB.  Zeven dagen werd er 1 of 2 keer getraind, waardoor de krachten, de afgelopen trainingsweek, flink waren aangesproken en de vermoeidheid vandaag was terug te zien.  In ieder geval oogde de opponent een stuk frisser dan de thuisploeg. Eigenlijk was in het slechte begin, wel de noeste arbeid van de afgelopen week terug te zien, wetende dat dit in het verloop van het nieuwe seizoen zijn vruchten zal gaan afwerpen.....

 

De Graafschap wordt te kort gedaan, als alles door persoonlijke fouten van NAC wordt gekenmerkt, want de Superboeren waren voetballend al op een aardig niveau.Toch hebben de aanwezige supporters nog wel kunnen genieten van "hun" jongens die nu voor zichzelf al een plaatsje proberen te claimen, in het vormen team.  Of het hun lukt een vaste waarde te worden in de U21 moet nog worden afgewacht. De tweede helft was NAC voetballend wel veelal de bovenliggende partij, en scoorden zelf nog wel 4 maal. Het score verloop was, 0-1 DG en ruststand, de 1-1 Carlito, 2-1 Boris, 2-2 en 3-2 DG, 3-3 Vieiri, 3-4 en 3-5 DG, 4-5 Boris. Laatstgenoemde had ook nog wat "Slamazzel" dat twee van zijn vrije trappen prachtig werden verwerkt door de De Graafschap doelman.  De overige verkregen mogelijkheden, konden net als in het eerste bedrijf, niet worden verzilverd.  

 

Opstelling: Pepijn, Sil, Luc, Darwin, Justin, Mathijs (c), Daan(30.Mziartijn), Boris, Vieiri, Gianni...

Tweede bedrijf: Ismael, Assim, Sil, Luc, Darwin, Justin, Mathijs (c), Daan, Boris, Sjaak(Vieri), Carlito, Boris (Jayden en Dailon lichte blessure).

 

Mijn MotM was vandaag Gianni, die na een zeer lange periode van afwezigheid (kruisband blessure), liet zien dat hij op de weg terug is (RR).