· 

2020-07-29 Milan Vanacker: "Hoop dat ik het seizoen mag afmaken bij het eerste"....

Interview Milan Vanacker

Milan Vanacker: "Hoop dat ik het seizoen mag afmaken bij het eerste"....

Jeugd speler NAC-Jeugd   Milan Vanacker tegen Ajax
Foto: Chris Dingsdag . . . . . . . . . Milan Vanacker in duel uit bij Ajax (3-1). . . . . . . . .

Milan Vanacker hoopt komend seizoen te mogen debuteren bij NAC. De Belgische back vertelt in gesprek met BN DeStem dat zijn jaar geslaagd is, wanneer hij zijn eerste minuten in NAC 1 heeft gemaakt.

In de eerste oefenwedstrijden van het seizoen speelde de 19-jarige Vanacker als rechteraanvaller en rechtsback. De jonge Belg denkt dat hij in de verdediging het best tot zijn recht komt: "Ik denk zelf dat ik meer een rechtsback ben dan een rechtsbuiten, omdat ik mijn verdedigende kwaliteiten heb. Die vind ik iets beter dan mijn aanvallende kwaliteiten. Ik kan het wel, rechts voorin, maar ik denk dat rechtsachter meer mijn positie is."

Maurice Steijn gaf gisteren opnieuw aan, dat hij met een kleine kern wil werken. De jongens die tegen Sparta Nijkerk een kwartier voor tijd invielen, gaan hun minuten wat hem betreft bij de onder-21 maken. Vanacker was één van die invallers en dus lijkt hij vooralsnog niet op veel speelminuten te hoeven rekenen. Vanacker hoopt Steijn de komende periode te overtuigen en wellicht dat hij dan beloond wordt met een debuut: "Het is leuk om minuten te mogen maken. Leuk om bij het eerste te zitten: een nieuwe trainer, leuke trainingen, een goed niveau. Ik hoop dat ik hier kan blijven en het seizoen mag afmaken bij het eerste. Wanneer mijn seizoen geslaagd is? Als ik mijn debuut heb gemaakt."

 

Bron: B-Side Rats, BN DeStem