· 

2020-08-15 JO21 NAC-PEC Zwolle 0-1 (vr)

Vriendschappelijk


2020-08-15 JO21 NAC-PEC Zwolle 0-1


 

Ook tweede test match was (nog) geen succes voor het nieuwe team NAC U21..... NAC Breda-PEC Zwolle 0-1 (0-0)


Gistermiddag was het op sportpark heksenwiel zeer warm, -drukkend en waren er ook nog naar omstandigheden zeer veel supporters. Alles wel binnen de RIVM-normen natuurlijk. Maar er bleken dus toch veel mensen te hunkeren, naar eindelijk weer een potje voetbal. De supporters konden als het voor hun noodzakelijk werd schuilen in de schaduw van de tribune. Maar de 22 mattadoren inclusief de 3 M.I.P., moesten het doen onder de koperen ploert, zonder enig stukje verkoeling. De mannen van NAC slechts met vijf-, maar zeer zware trainings dagen in de benen, moesten opboksen tegen een iets fitter PEC. Zij hadden alweer in blok twee, zoals de jeugdopleidingen dit noemen, drie weken training achter de rug.

 

Met Bart Verbruggen op het NAC-doel konden er zelfs af en toe achterin enkele schoonheidsfoutjes worden gemaakt. Want mocht er een bal door de laatste linie kwam, was hij steeds het slot op de deur.   Toch was het tot ongeveer de grens van het concentratievermogen, namelijk rond de 20e minuut, drie keer schieten voor het Zwolse kwartje.
Alle keren wist de verdediging het gaatje te dichten en het werk te klaren. Aan de andere kant wisten enkele keren de beide krachtige NAC-spitsen, Carlito Fermino en Vieiri Kotzebue met kort achter hun Sjaak Kuyper en Boris van Schuppen, de vijandige 16 binnen te komen. Maar ze ook enkele keren (on)reglementair werden afgestopt.  Een prachtig afstandsschot van Milan Vanacker, werd net zo mooi onschadelijk gemaakt door de Zwolle-keeper. 

 

Toch konden de Geel/Zwarten het tot laat in de wedstrijd  (78e minuut) volhouden, om de Zwollenaren niet alleen goed partij te geven, maar redelijk de druk op de ketel te houden.

Enkele mooie acties in de tweede helft, waaronder een prachtige  Bep Bakhuis snoekduik van Sjaak Kuyper op een voorzet van Dailon Roche Livramento en een prachtige kopstoot van Vieri Korzebue, op aangeven van Boris Van Schuppen. Dit resulteerde bijna tot doelpunten. Maar de NAC-goals bleven uit. Toch moest de NAC-goalie het hoofd buigen op een afstand schuiver, die naar mijn mening van richting werd veranderd, 0-1. De goal werd gemaakt door een speler die er niet meer op mocht staan, nadat hij eerder twee flinke tikken op de enkels van QuickSilver Sjaak Kuyper had losgelaten. Kort hierna, want NAC zat er redelijk doorheen, moest Bart Verbruggen, nog even flink gestrekt, na een formidabele volley van de Zwolle spits. Al met al kon het ook in deze wedstrijd alle kanten op, echter viel het kwartje voor NAC de verkeerde kant op.

 

Naar mijn idee zal er de komende weken wel een flinke inhaalslag moeten worden gemaakt, om vroeg in de competitie geen schade op te lopen. (Eerst Feyenoord, daarna SC Heerenveen). Maar daar heeft de RR alle vertrouwen in.

Mannen succes komende Dinsdag in het Rat Verlegh, tegen het Willem II onder 21, van oud NAC-trainer Willem Weijs.

 

Mijn MotM vandaag was ondanks dat hij niet tot scoren kwam, Vieiri Kotzebue, dit vanwege al de power die hij in zijn spel legde onder deze "bloedhitte", en bij mij heel veel indruk maakte.  "Vieiri wees niet te lief....."(RR).

 

Gespeeld voor NAC U21: Assim Saïd, Gylermo Siereveld, Daan Wensink, Milan Vanacker, Darwin Heuvelman, Luc Marijnissen, Sil Van Doorn, Justin Munezero, Boris van Schuppen, Dailon Rocha Livramento, Carlito Fermina, Sjaak Kuyper, Vieri Kotzebue.

 

Niet  gespeeld vanmiddagbij NAC U21 om diverse redenen: Pepijn van de Merbel, Ismaël François, Matthijs Bel, Sabir Agougil, Jayden Mendes Delgado, Martijn Brandt, Pjotr Kestens, Gianni Vandepitte.

 

 

*** Ook een glansrol voor de  fysiotherapeut van het team, Ruud Verheijen, vanwege de mooie tulband en de geweldige nazorg voor Darwin Heuvelman....