· 

2020-08-16 Vooruitblik NAC U21-Willem II U21 (vr)

Vriendschappelijk


2020-08-16 Vooruitblik NAC U21-Willem II U21 (vr)


Als het allemaal doorgaat dan zullen de tweede elftallen, nu geheten de NAC U21 en Willem II U21, aankomende Dinsdag 18 augustus 2020,  om 14:00u.  in het Rat Verlegh Stadion, tegen elkaar aantreden.  ÍK als Amsterdammer,  hoef aan de Brabanders niet uit te leggen hoe de verhoudingen tussen deze twee BVO's binnen het betaalde voetbal, altijd lagen.  Toch heb ik als "buitenstaander" min of meer de laatste jaren het gevoel gekregen, dat er steeds meer wederzijds respect voor beider Jeugdopleidingen aan de dag wordt gelegd.  Zeker als je ziet hoeveel jonge mannen vanuit beider Jeugdopleidingen doorbreken naar de eerste elftallen, nationaal en internationaal, mag dat bewonderenswaardig genoemd worden. En wordt het Calimero gevoel, ten opzichte van de grotere clubs, meer en meer losgelaten. Ook Brabanders mogen hun mond weleens opentrekken.

Dit zeker ten opzichte van de Oost-Brabantse grootmacht uit Eindhoven (net als die uit Amsterdam trouwens) die er meer en meer, jongetjes op zeer jonge leeftijd uit het buitenland halen zodat de jongetjes uit de regio minder kans krijgen.

 

In ieder geval zullen de mannen van Michael Dingsdag en Willem Weijs, hun uiterste best gaan doen om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken, maar de sportiviteit wel altijd laten prevaleren.

 

Let wel op, ook voor deze wedstrijd geldt dat er maar een beperkt aantal supporters aanwezig kan zijn. En zullen de regels van RIVM worden gehandhaafd.....  (RR)