· 

2020-08-18 JO21 NAC - Willem II 3-2 (0-2) vr

Vriendschappelijk


2020-08-18 JO21 NAC - Willem II 3-2 (0-2)


Vriendschappelijke wedstrijd, onder schitterende omstandigheden, 5 goals en respect van beide teams..... Winst NAC.
NAC U21-Willem II U21    3-2 (0-2) 


Gistermiddag dinsdag 18 augustus, 2020, vond in het Rat Verlegh Stadion te Breda, de "friendly" van NAC U21 tegen de mannen van Wilem Weijs, Willem II U21 plaats.  Onder schitterende omstandigheden, misschien iets te schitterend, moesten de mannen van NAC-trainer Michael Dingsdag even wennen aan de iets vernieuwde samenstelling, reden twee testspelers.  Voor trainer Maurice Steijn een mooie omstandigheid om deze twee mannen aan het werk te zien, in het hoogste team, uit de jeugdopleiding. Ook voor de clubleiding was het een mooie test, om te zien hoe de vlag er voorstaat, onder het vlaggenschip. Naar mijn mening was het voor de  overige veldspelers even lastig omdat het de eerste keer was dat deze mannen bij het team waren aangesloten.  Er slopen dan ook enkele kleine schoonheidsfoutjes bij de opbouw in het team, waardoor dan ook in het begin van wedstrijd een aantal keren onnodig balverlies werd geleden. Even beiden door RR op de weegschaal gelegd; de kleine dribbelaar  Noah Abid kreeg een kleine voldoende, maar de al wat meer ervaren oud-Volendamspeler Nick Runderkamp, had wat mee moeite om aan een voldoende te komen. Maar ja wie ben ik hè, zelf nooit hoger dan de Zaterdag 1 van DWS gespeeld?

 

Maar goed, het begin was wat onwennig zoals gezegd, en Willem II was niet van zins om NAC enige ruimte te geven.  NAC daarentegen probeerde de opbouw te regelen maar werden veelal ontregeld door de felle Tilburgers.  Het zag er dan ook twee keer niet goed uit, dat de bal tweemaal op een soortgelijke manier voor de goal werd gebracht, en één keer ingetikt, en één keer ingedoken, beide bij de voorste paal, dus 0-2.  Aan beide doelpunten had doelman Pepijn van de Merbel geen schuld, en kon slechts de bal uit het net halen. NAC had wel direct meerdere mogelijkheden om te scoren, maar de mannen waren óf net niet scherp genoeg voor het doel, óf de lat bracht redding voor de Willem II-goalie. En daar gaat het wel om in het voetbal.... 

Na de binnenkomst, nog voor rust van Marwin Reuvers, werd het al iets stabieler op het middenveld. De meer ervaren speler, die enkele seizoenen geleden nog deel uitmaakte van de tri-colores trainer (NAC JO19)  had direct meer grip op het middenveld. Enkele spelers aan de andere kant, waren vorig jaar nog opgesteld in het team van de Geel/Zwarten.....

 

Na rust werd het elftal in een meer vertrouwde bezetting gezet, waardoor NAC het betere van het spel had en door meer agressie, Willem II ver terugdrong.  Wel moest keeper Van de Merbel toch nog twee keer in actie komen, bij de voorste paal.  Éénmaal ging hij juist voorlangs, de tweede keerde hij de bal perfect met zijn lichaam. Dit nadat NAC juist met een slimme intikker van Sjaak Kuyper bij de voorste paal, na een geweldige slangen-act op de achterlijn van Carito Fermina, 1-2.  Kort hierop was de Hennie Meijer adapt, wederom zeer belangrijk bij de tweede NAC goal.  Met de billen "erin gedraaid"  werd de spits ingespeeld, hij draaide direct door en speelde de doorgelopen Pjotr Kestens in de loop aan.  Deze rende de "16" binnen en schoof de bal langs  vertwijfeld uitgestapte Willem II-keeper, 2-2. 

 

Willem Weijs' Willem II was niet meer bij machte om te schakelen van de "rustigachteroverligmodus"  van voor rust, naar de "wemoetenerweeropklappenmodus", terwijl NAC de hele tweede helft al in deze modus speelde. "Jerommeke Vanacker" kreeg het weer eens ouderwets op zijn heupen, en vanaf de eigen helft dreef hij de bal ver in de Tilburgse achterhoede.  Even de bal kwijt, maar met zijn tomeloze inzet zette hij de Willem II-keeper onder druk.  Zodanig dat deze de bal verspeelde aan de kleine verdediger.  Met een wilde sliding probeerde hij het kunstleer terug te krijgen, resultaat een penalty.  De ondertussen warmgedraaide Carlito Fermina schoot het leer onberispelijk in, 3-2.....  Game over....   En daarmee een verdiende overwinning voor de mannen van Michael Dingsdag, en zijn staff.....

Mijn MotM vanmiddag was Carlito Fermina, die in de tijd dat hij in het veld stond vrijwel
alles goed heeft gedaan.... Gezegd moet worden dat zijn medespelers er ook alles aan gedaan hebben om hem hiervoor in staat te stellen (RR).

 

Gespeeld voor NAC U21: Pepijn van de Merbel, Assim Saïd, Gylermo Siereveld, Milan Vanacker, Darwin Heuvelman, Sil Van Doorn, Justin Munezero, Boris van Schuppen, Dailon Rocha Livramento, Carlito Fermina, Sjaak Kuyper, Vieri Kotzebue, Matthijs Bel, Marwin Reuvers, Pjotr Kestens, Nick Runderkamp, Noah Abid, Wout Neelen.

 

 

Niet  gespeeld vanmiddag bij NAC U21 om diverse redenen:  Ismaël François, Sabir Agougil, Jayden Mendes Delgado, Martijn Brandt, Luc Marijnissen, Gianni Vandepitte.