· 

2020-08-25 JO21 Sparta - NAC 3-2 (vr)

Vriendschappelijk


2020-08-25 JO21 Sparta - NAC 3-2 (vr)


NAC U21 zaait wel maar oogst niet, en krijgt te weinig na attractieve oefenpot, mét schoonheidsfoutjes,  op het "Kasteel", 3-2 (1-0)....


Spangen dinsdagmiddag 25 augustus 2020, in een ware hoos van zeer fijne druppeltjes werd de eerste helft van deze vriendschappelijke afgewerkt, op het roemruchte "Kasteel". Vele grote namen en vedetten waren de jonge mannen van Sparta en NAC U21 al voorgegaan, en hadden hun stappen gezet in- en op Spangen.  Misschien dat zij ook nog eens zich aan deze namen mogen en kunnen spiegelen.....

Zoals gezegd de wedstrijd speelde zich in de eerste helft af, onder een "heel groot uitgevallen hemelwaterdouche".  Geen harde stralen maar juist heel fijne druppeltjes die op de 24 mannen en één zeer goed vlaggende vrouw neerdaalden, waardoor je extra doorweekt raakte.  Ook ondergetekende kon er in de kantlijn van het veld niet aan ontkomen, en met het nodige kunst en vliegwerk kon de apparatuur droog blijven.....  


Sparta begon venijnig tegen de mannen uit Breda, maar met goed opbouwend spel kon NAC zich steeds weer onder de druk uitspelen.  Daarbij werden ook de vleugelspelers van NAC, vanuit de verdediging met goede passing, diverse keren goed in stelling gebracht, en enkele goede reddingen van de Sparta-goalie moesten eraan te pas komen, om de dubbel blank op het scorebord te houden.  Toch liep het, bij het uitverdedigen een keer álá Ter Stegen fout bij het van achteruit opbouwen, toen het NAC sluitstuk die terug op oude honk verder een goede indruk maakte, de bal bij de verkeerde kleur in de voeten speelde, en het direct raak was en 1-0 (35') voor Sparta..... Geen man overboord, nog een uurtje te gaan en alles was nog mogelijk, zeker gezien het vertoonde spel, van de NAC mannen, die enkele fraaie aanvallen en technische-, maar nog niet effectieve fratsen lieten zien....

Toch duurde het  tot de 5e minuut in de tweede helft dat NAC loon naar werken kreeg. Enkele wisselingen zorgden voor nieuw elan, wat zich meteen uitbetaalde in een goede goal van Sjaak Kuyper, die samen met Boris van Schuppen ook de aanval over de linkerflank had opgezet, 1-1 (51').  NAC zette direct veel druk op de Spartanen, en de ene aanval na de andere golfde op Rood/Witte doel. Kort hierop was Sjaak Kuyper wederom gevaarlijk, na een mooie slalom in de Sparta "16", echter stond zijn vizier net niet scherp genoeg.  Het duurde alsnog tot de 70e minuut totdat NAC de stand in haar voordeel omboog.  Een actie van Yassine Azzagari, naar mijn gevoel tijdelijk even terug van het eerste team, maakte een mooie actie op het middenveld, waar hij met een steekbal de steeds sterker en doeltreffender spelende Vieiri Kotzebue bereikte. Laatstgenoemde twijfelde geen moment en liet de mistastende Sparta-goalie volledig kansloos, 1-2 (70').  Sparta werd steeds meer terug gedrongen en het was wachten op de beslissende goal voor NAC. Het was echter toen iedereen aanvallend stond ingedraaid, juist de maker van de eerste goal, die het leer in de voeten van een aanvaller schoof.  Verplaatsen van de bal naar rechts en een uithaal die voor NAC-keeper François ondanks zijn prachtige duik te veel was, 2-2 (82'). Een minuut later werd ook nog de 3-2 door Sparta gescoord vanuit een scrimmage, waar een Sparta speler alle tijd kreeg het leer binnen te harken. Toch was het Vieiri Kotzebue, die ook nog de gelijkmaker in de touwen hengstte, echter deze kwam door (on)terecht buitenspel niet in de boeken. Al met al een leuke en attractieve pot voetbal in een, waarbij alleen de uitslag tegenviel....
 

Vanmiddag mijn MotM, Mathijs Bel die liet zien dat hij zijn ingezette groei van vorig jaar, en ook na zijn verrichtingen bij NAC 1, nu ook zijn inbreng bij de U21 steeds meer vorm geeft. Hij wordt meer en meer een bepalende speler en spelmaker. Top gespeeld... (RR).

 

 Gespeeld voor NAC U21:  Ismaël François, Assim Saïd, Milan Vanacker, Darwin Heuvelman(C), Sil van Doorn, Justin Munezero, Boris van Schuppen, Carlito Fermina, Sjaak Kuyper, Vieiri Kotzebue, Matjijs Bel, Pjotr Kestens, Wout Neelen, DJ Buffonge, Noah Abid, Yassine Azzagari.


Niet gespeeld om diverse redenen:
Pepijn van de Merbel, Bart Verbruggen, Gylermo Siereveld, Sabir Agougil, Jayden Mendes Delgado, Martijn Brandt, Luc Marijnissen, Gianni Vandepitte, Dailon Rocha Livramento, Marwin Reuvers.