· 

2020-08-29 JO21 Feyenoord - NAC 2-4 (1-2) (c)

Competitie


2020-08-29 JO21 Feyenoord - NAC  2-4  (1-2)NAC onder 21 jaar, in een absolute WAUW wedstrijd naar een klinkende overwinning, tegen de leeftijdgenoten van Feyenoord 2-4....


In een absolute WOW wedstrijd heeft de U21 van NAC Breda, tegen de leeftijdgenoten uit Rotterdam, een klinkende 4-2 overwinning behaald.  Vanaf minuut één namen de Bredanaars het initiatief en zetten de Feyenoorders onder druk. Dat Feyenoord op de nu al geroutineerde aanval leunde, met Azarkan, Vente en Summerville, bleek wel uit hetgeen ze in verdedigend opzicht brachten.  De oud-NAC doelman Tein Troost, op doel werd enkele keren door zijn mede verdedigers in zijn hemd gezet, wat resulteerde in twee snelle doelpunten, met Vieri Kotzebue in een hoofdrol.  De eerste goal in minuut 12 was van laatstgenoemde zelf nadat Kotzebue met een slalom door de verdediging sneed en Keeper Troost kansloos liet, 0-1 (12').  Nog geen 3 minuten later was het Pjotr Kestens, die achter de benen vandaan snel afdrukte, en wederom de oud-NAC'er kansloos liet.  Hieraan vooraf ging de korte combinatie met Vieri Korzbue, die het kunstleer prettig voor de vleugelflitser had klaargelegd, 0-2. 

 

NAC probeerde de druk op de ketel te houden, maar Feyenoord kon met kunst en vliegwerk  en veel duiken en schreeuwen toch wat gevaarlijker, in en rond de "16" te worden, weliswaar zonder echte kansen te creëren. Na een een tête-à-tête van NAC-trainer met de arbitrage m.b.t. het overdreven vallen en schreeuwen van de Rotterdammers. De goede leidsman Gansner, was het blijkbaar met hem eens  want het voordeel voor appelleren en zeuren van de Rotterdammers, werd minder. Toch werd de NAC voorsprong in de 18e minuut door de kleine Feyenoord dribbelaar Marouan Azarkan teruggebracht tot 1-2. Daarna kwam de uitstekend keepende- en coachende doelman Pepijn van de Merbel, voor rust, niet meer in gevaar.  De sterk opererende achterhoede, met Justin Menezero, Luc Marijnissen en Milan Vanacker was onder leiding van Darwin Heuvelman, vanmiddag lastig te passeren.  Met de 1-2 voor NAC brak de rust aan.....

 

Na rust een soortgelijk beeld, als het begin van de wedstrijd.  Feyenoord probeerde wel om het NAC lastig te maken, maar de Geel/Zwarten gaven geen krimp. Het middenveld werd, zonder dat de Feyenoord radiotoren  het in de gaten had, met één wijziging wat verfrist. Een derde creatieve middenvelder, "Saba"Agougil (voor Wout Neelen) werd bij "Mata"Bel en de zeer sterk spelende Boris van Schuppen gezet. De omzetting resulteerde in meer rust in de NAC opbouw.  NAC liet zich wel iets meer terugzakken op eigen helft, daardoor kreeg Feyenoord een voornamelijk optisch overwicht. Met de zeer sterke oud-Feyenoord speler, Carlito Fermino in de NAC spits, bleek wederom dat de twee nagels aan zijn doodkist   van te weinig allooi te zijn om deze beul van scoren af te houden. Zo ook in de 72e minuut, toen de iron man  zijn billen erin draaide en daardoor twee man het bos instuurde. Zijn run op het doel was niet af te stoppen, en de schuiver langs de Feyenoord doelman, niet te stoppen, 1-3..... Toch kwam de thuisploeg nog even terug in de wedstrijd, Mikael Torset Johnsen, kreeg even de ruimte en benutte deze om de bal in de korte hoek lang "Pep"van de Merbel te schuiven, 2-3 (78').  Even werd het nog spannend, en ondergetekende hoopte dat deze 2-3 als eindstand op het scorebord  zou blijven staan.... De ingevallen Sjaak Kuyper werd nog even gevaarlijk, maar zijn geplaatste bal ging net voorbij de verre paal. Dan de verlossende uitval van wederom Carlito Fermina.  Hij maakte de bal knap vrij op de rechtervleugel, rond de middenlijn. Ook nu was hij sneller dan de Feyenoord achterhoede, en ook nu was de goalie geklopt, 2-4 (90').  Aan de back-flip die volgde moet nog even worden gewerkt, en daarvoor krijgt hij een klein zesje.  Maar voor de afrondingen een dikke "10".....

Voor de mensen die de wedstrijd alsnog willen bekijken, heb ik de link naar de Youtube livestream van Feyenoord TV erbij geplaatst.....

 

Mijn MotM was vandaag lastig om te beoordelen, eigenlijk doe je de anderen te kort, maar vanwege de prachtige bal verplaatsingen en het tactisch inzicht maakte Boris van Schuppen kans op de "prijs", maar vanwege zijn inbreng de belangrijke afrondingen vandaag, gaat de "titel" naar de iron man Carlito Fermina (RR)         

 

Gespeeld voor NAC U21:  Pepijn van de Merbel, Assim Saïd, Milan Vanacker, Darwin Heuvelman(C), Luc Marijnissen, Daan Wensink, Sil van Doorn, Justin Munezero, Boris van Schuppen, Carlito Fermina, Sjaak Kuyper, Vieiri Kotzebue, Mathijs Bel, Pjotr Kestens, Wout Neelen, Sabir Agougil.


Niet gespeeld om diverse redenen:
Ismaël François, Bart Verbruggen (transfer Anderlecht), Gylermo Siereveld, Jayden Mendes Delgado, Martijn Brandt, Gianni Vandepitte, Dailon Rocha Livramento, Marwin Reuvers, DJ Buffonge, Yassine Azzagari.