· 

2020-08-29 JO18 NAC Breda – FC Emmen 3-1 (0-0) (b)

KNVB Bekerwedstrijd


2020 08 29 NAC Breda JO18 – FC Emmen JO18: 3-1 (0-0), KNVB bekerwedstrijd


 

JO18 NAC maakt  in de tweede helft korte metten met FC Emmen 3-1 (0-0) (bekerronde 1)


Na vijf en een halve maand afzien zonder wedstrijden,  stond vandaag eindelijk de eerste echte officiële voetbalwedstrijd gepland. Sinds 15 maart was er niet meer ‘officieel’ gevoetbald voor een wedstrijd. Corona had hier helaas voor gezorgd…. De mannen mochten vandaag weer de wei in voor de KNVB bekerwedstrijd NAC JO18 – FC Emmen JO18….

 

 

FC Emmen had 250 kilometer(!) gereden vanuit Emmen om het duel aan te gaan met de gretige Brabanders. Immers, NAC JO18 had een prima voorbereiding voor de competitiestart gehad; gewonnen van De Graafschap, gewonnen van SBV Excelsior, gelijk gespeeld tegen VVV Venlo en veel geleerd bij AZ. NAC JO18 was dus klaar om FC Emmen te ontvangen…

 

NAC JO18 begon voortvarend aan de wedstrijd.  Al na 10 minuten scoorde Bram Lederer de 1-0. Dit doelpunt werd (on)terecht afgekeurd wegen buitenspel. Ondanks dat NAC JO18 het betere van het spel had, veel schoten op het doel had, werd er niet gescoord. Met 0-0  gingen de jongens de rust in.

 

Na de rust werd er efficiënter gevoetbald. Als een warm mes door de boter werd de defensie van FC Emmen opzij gezet. Twee minuten na de rust wist Bram wederom het net van de tegenstander te vinden; 1-0. Vijftien minuten later scoorde Aïmane: 2-0. En 10 minuten later scoorde Jayden de 3-0.

 

Echter FC Emmen was niet afgereisd naar Breda om zich te laten vernederen… De laatste 10  minuten werd het nog spannend.  FC Emmen kwam met een tegenoffensief. De spits van Emmen werd vrij gespeeld en kwam 1 op 1 te staan met de goalie van NAC JO18. Dave verdedigde zijn goal perfect en wist zijn goal schoon te houden door een fantastische redding. Vijf minuten voor tijd was het helaas toch raak voor FC Emmen. Een slap balletje werd van richting veranderd en verraste de complete defensie van NAC JO18: 3-1.

 

Met een 3-1 overwinning is NAC JO18 meer dan terecht door naar de volgende ronde in de KNVB bekercompetitie. Volgende week ontvangen onze jongens FC Utrecht en Feyenoord Rotterdam voor mooie oefenpotjes op Sportpark Heksenwiel  (JaZa).