· 

2020-09-05 JO21 NAC - ADO Den Haag (vr)

Vooruitblik


2020-09-05 Vooruitblik JO21 NAC - ADO Den Haag 2-5 (vr)


Van een absolute WAUW wedstrijd naar een pijnlijke AUW wedstrijd.... NAC U21 tegen de mannen van ADO Den Haag naar een vriendschappelijk dieptepunt 2-5..... 


Gistermiddag was de tegenstander van NAC U21 ADO Den Haag een maatje te groot. Met de bijna perfecte vertoning van vorige week zaterdag tegen Feyenoord, in Rotterdam-Zuid, was het een kleine tegenvaller voor het volgens de richtlijnen opgekomen "Corona publiek". Was de start vorige week, in goed Nederlands, een zogenaamde "Blitz start", gisteren waren de mannen, in het begin van de wedstrijd duidelijk iets minder geconcentreerd.  Gezegd moet worden dat het team, door omstandigheden (4 man naar het eerste team), op diverse plekken sterk was verjongd, maar normaliter mag dat ook niets uitmaken. Bovendien, als je de kansjes bekijkt, had NAC hier ook wat meer mee kunnen doen.....

 

Binnen 9 minuten keek NAC al tegen een 0-2 achterstand aan door, soortgelijke acties van vorige week tegen Feyenoord, maar dan voor de tegenpartij. Met gastkeeper Roy Kortsmit op doel was het voor de achterhoede ook sterk wennen, waar de ooievaars de Bredanaars weinig ruimte gaven. NAC werd direct bij de keel gepakt, en de 7e- en 8e minuut was het dan ook direct raak. Eerst was het Sem Steijn, die de bal bij de linksachter onderschepte en keeper Kortsmit, in de kortehoek kansloos liet, daarna kon Xander Severina een minuut  later de stand verdubbelen, 0-2.  In minuut 23 was een afstandsschot van Maarten Rieder te veel voor de Goalie, en kwam de 0-3 op het scorebord.  De mannen die vorige week de Ere-divisie waardige voorhoede in bedwang kon houden, was vandaag geen schim van hun zelf. Zonder de afwezige vleugeflitser was de voorhoede een stuk minder slagvaardig, en werden duidelijk steeds de verkeerde oplossingen gezocht. Toch kon Boris van Schuppen vlak voor rust, het verschil in de stand met één verkleinen, want met een geweldige vrije trap liet hij keeper Schoonderwaldt kansloos, 1-3 (42'). 

 

Het tweede bedrijf, waar enkele wijzigingen waren toegepast, begon eigenlijk net zo dramatisch als de eerste helft was gestart.  Binnen dertig seconden konden de vernieuwde plannen van coach Michael Dingsdag alweer op een hoop worden geveegd. De zojuist ingevallen Yahya Boussakou liet de NAC mannen zijn hielen zien en voordat test-keeper Marcell Vaits, zijn handschoenen goed en wel had aangetrokken, kon hij het kunstleer al uit het net halen, 1-4.  De wedstrijd kreeg een meer voortkabbelend verloop, waar vandaag bleek dat ADO Den Haag de koning van de kluts bleek.  Bij bijna alle ballen in duels werden door  de Hagenaars gewonnen, liepen net goed mee voor de gasten.  Ook moest NAC eerst nog een vijfde treffer incasseren (Nick Broekhuizen 72'), voordat de van een blessure terugkomende Gianni Vandepitte, de 2-5 op het scorebord zette (87').  Gezegd moet worden dat, ondanks dat het niet allemaal volgens (NAC) plan verliep, de mannen van de U21 toch probeerden door te zetten, en niet opgaven....  Volgende week de mannen uit het Noorden van SC Heerenveen, waar we ook weer enkele bekenden zullen aantreffen....  

 

Moeilijk om vandaag een MotM aan te wijzen, echter Marwin Reuvers bracht net even meer dan zijn stalgenoten, vandaar zijn verkiezing.... (RR)

 

Gespeeld voor NAC U21:  Roy Kortsmit, Assim Saïd,  Darwin Heuvelman(C), Luc Marijnissen, Daan Wensink, Justin Munezero, Boris van Schuppen, Carlito Fermina, Sjaak Kuyper, Vieiri Kotzebue, Sabir Agougil, Jayden Mendes Delgado, Martijn Brandt, Gianni Vandepitte,  Marwin Reuvers.


Niet gespeeld om diverse redenen:
Pepijn van de Merbel, Ismaël François, Milan Vanacker, Gylermo Siereveld, Martijn Brandt, Dailon Rocha Livramento,  DJ Buffonge, Yassine Azzagari, Mathijs Bel, Pjotr Kestens, Wout Neelen, Dailon Rocha Livramento, Sil van Doorn.

En niet vergeten Nooit Opgeven Altijd Doorzetten....  (RR)