· 

2020-09-19 JO21 Almere City FC - NAC 1-4 (0-1) (c)

Competitie


2020-09-19 JO21 Almere City FC - NAC 1-4 (0-1)


 

Ruim verdiende overwinning op Almere City FC,  NAC Breda maakt de goals op het juiste moment .... 1-4 (0-1)


Zaterdagmiddag was het voor de supporters van zowel NAC als Almere City FC genieten geblazen, op het zonovergoten Fanny Blankers Koen sportpark te Almere. De acteurs wilden vandaag het uiterste geven om hun eigen supporters te laten genieten, en lieten zien waarom zij als nr 1 en 2 de wedstrijd ingingen.  Van beide kanten werden de aanvallen in vlot tempo afgewikkeld. De mannen uit Breda waren hierbij iets geraffineerder dan de Almeerders, waardoor het muntje net iets vaker voor de Bredanaars de juiste kant op viel dan bij de Rode partij. Met het rustsignaal kon NAC daarom ook met een verdiende 0-1 van het veld stappen.  Dat dit slechts met 1 doelpunt verschil kon NAC zichzelf aan rekenen. Op meerdere momenten in de eerste helft hadden de Geel/Zwarten een aantal keren meer kunnen en moeten afdrukken.....

 

Het was in de 37e minuut dat er een vloeiende aanval over NAC's linkerflank ontstond waarbij de razandsnelle Vieiri Kotzebue de diepte in werd gestuurd, zijn steekbal de "16" in op Boris van Schuppen, werd op de juiste waarde ingeschat en door laatstgenoemde hard- en zuiver achter de AC-doelman Keller prikte, 0-1.  Kort hierop moest aan de andere kant NAC-doelman Pepijn van de Merbel zich laten gelden.  Een AC-aanvaller kon over de rechterflank de achterhoede verrassen, maar met twee opeenvolgende blokken was de doelman op zijn plek, en wist het gevaar te keren. Naar mijn mening stond het NAC middenveld, iets te aanvallend, waardoor de sterk spelende Mathijs Bel zijn kompanen af en toe "kwijt"was. Daarmee werd ook de intenties van het team blootgelegd. Het verleggen van het spel door zowel Boris van Schuppen en de dribbels van "Saba" Agougil waren veelal een lust voor het oog, waardoor de door hun bereikte vleugelflitser Pjotr Kestens, zijn acties naar hartenlust kon tonen. Ook het beuken van Carlito Fermina, op de twee boomlange AC-CV's wierp zijn vruchten af, tenminste in het creëren van ruimte voor zijn ploeggenoten. Daar werd tot nu te weinig mee gedaan.....

 

De tweede helft was het spelbeeld niet anders, totdat in de 53e minuut Almere City FC de gelijkmaker binnen schoot. Deze goal was geheel onnodig en door balverlies op de middenlijn veroorzaakt. Een kwartier lang moest de Geel/Zwarte brigade even aan het zuurstof, en kon AC domineren. Even wankelde de sterke verdediging onder leiding van Darwin Heuvelmans.  De benjamin, maar nu ook al de sterkhouder achterin Luc Marijnissen, moest even consolideren maar hervond zich, nadat hij weer vanuit zijn positie ging spelen, gelukkig snel. Nadat Gianni Vandepitte voor de leeg gestreden Carlito Fermina erin kwam, en Assim Said van achteruit meer druk kon geven, kwam er ook vanzelf meer druk naar voren te liggen.  Het zojuist ingevallen aanvallende goud haantje, was vrijwel direct trefzeker. Nadat hij eerst al de achterhoede van AC had beproeft, en nog net over kopte was zijn tweede inzet, op aangeven van Boris van Schuppen, de AC-doelman te machtig, 1-2. Daarmee was de ban gebroken, en kon NAC U21 het heft weer in handen nemen.  De ene na de andere (prachtige) aanval ontstond, veelal over de linkerflank, waarbij de spitsen randje "16" werden bereikt. De AC-achterhoede kon alleen nog onreglementair afstoppen, wat resulteerde in twee penalties. De eerste de 1-3 werd nog álá Panenka ingeschoten door Boris van Schuppen (83), die daarop tevreden zijn plaats kon afstaan aan Sjaak Kuyper. De tweede, de 1-4 werd onberispelijk ingeschoten door Vieiri Kotzebue (85).  Ook Daan Wensink mocht zijn kunsten nog even laten zien, en kwam in het veld voor Milan Vanacker, hij liet zien dat het team in de breedte zeer sterk is.....

 

Jammergenoeg werd de aanval die aan de laatste penalty vooraf ging dus abrupt onderbroken, want wat vooraf ging was van heel grote klasse.  Opgezet bij Justin Munezero, inspelen op Milan Vanacker, doortikken op Mathijs Bel, inspelen op vleugelflitser Pjotr Kestens, doorspelen randje "16" op Vieiri Kotzebue, meegeven aan Gianni Vanderpitte, die de bal vrijmaakte binnen het strafschopgebied en wilde uithalen, echter onreglementair werd gestopt, penalty.... De rest is bekend... 

 

Naar mijn mening was vandaag de MotM, Mathijs Bel, die naast de marathon die hij heeft afgelegd, ook nog eens op alle delen van het veld, liet zien wat hij in huis heeft..... (RR)