·

2020 09 19: NAC JO18 - FC Twente/Heracles JO18 1-2 (c)

Competitie

2020 09 19: NAC JO18 - FC Twente/Heracles JO18 1-2

NAC JO18 vergeet de kansen te benutten en verliest geheel onnodig van FC Twente/Heracles met 1-2  (0-1).....

NAC U18 had vandaag eigenlijk naast de tegenstander ook genoeg problemen met zichzelf. De eerste 20 minuten werd er door de thuisploeg een matige partij op de mat gelegd, waarbij de duelkracht ontbrak en het vooral nogal onrustig aan de bal was.  Daardoor werd er onnodig veel balverlies geleden, en het vertoonde aan NAC zijde,  amper een voldoende haalde.  Af en toe had het achterin er meer van weg dat de Tukkers een paar extra spelers in het Geel en Zwart erbij hadden. De trainer had waarschijnlijk een zelfde idee, want nog voor rust voerde hij nog een aantal wissels door. Hierna kwam NAC beter in het spel en werden er enkele goede kansen gecreëerd, echter de afronding liet nog op zich wachten.....

De tweede helft liet de NAC U18 een ander gezicht zien en was het ten opzichte van de eerste 45 minuten een dag en nacht verschil. Het spel van NAC was zeer dominant wat ook weer veel kansen opleverde. De laatste linie herstelde zich goed na een mindere eerste periode, en kwam nu wel uit haar schulp. Het was dan ook heel terecht dat NAC U18 op een gelijke stand kwam, en het was wachten totdat zij aan de Tukkers het laatste zetje zouden geven. Echter als zo vaak in voetbal viel het muntje net de andere kant op, en was er een misvatting tussen middenveld en laatste lijn voor nodig, om dit te laten gebeuren en Twente/Heracles een treffer te schenken, 1-2.  Na deze goal was het over en uit aan NAC zijde, en kon FCT/H de drie punten meenemen naar het Oosten. Wel moet gezegd dat het team tegen het eind nog de draad oppakte, en ook nog  de kans op 2-2 kreeg, echter zoals de hele wedstrijd, het was net niet.....   Een onterechte nederlaag, in een wedstrijd met meerdere gezichten.  Mannen volgende week vanaf het begin zoals de tweede helft dan komt het vat weer goed..... Maar benut je de kansen niet, dan wordt het lastig.   (vanaf de kantlijn)