· 

2020-09-26 JO21 NAC - FC Groningen 0-1 (c)

Competitie


2020-09-26 JO21 NAC - FC Groningen 0-1(0-1)


Groninger FC sterker in strijd om de eerste plaats 0-1.....

Zaterdagmiddag werd er door de U21 van NAC een terechte nederlaag geleden. De thuisploeg heeft te weinig kunnen creëren tegen een hele volwassen ploeg waarvan er de eerste helft een voetbal lesje werd kregen, zodra zij aan de bal waren.
De mannen van trainer Michael Dingsdag waren op de één of andere manier overal net een stap te laat of kwamen op delen van het veld mensen te kort. Een heel dynamisch en goed georganiseerd FC Groningen bepaalde de eerste helft wat er gebeurde, op het eigen Heksenwiel.

Spijtig was dat er ruim voor rust al gewisseld moest worden en dat in de eerste helft al beide buitenspelers kwijt geraakt waren raakte door kleine blessures. Anderzijds moeten voetballers ook wel eens een lesje nemen, "vallen en opstaan" van de Dames weg wielrenners, en een beetje doorbijten, zeker als je in het prof-milieu verder wilt.

De tweede helft werd er deels hersteld, qua veldspel, echter was het onvoldoende om het de tegenstander echt onder druk te zetten. De kleine mogelijkheden die er zijn geweest, waren niet dreigend genoeg om het de Groninger FC écht lastig te maken, zodat de ruststand tevens de eindstand werd.  Door het resultaat gaan de beide teams vooralsnog aan de leiding in de nog jonge competitie, maar hebben ze qua positie stuivertje gewisseld.....

 

De MotM was de keeper Pepijn van de Merbel, die de score door goed keeperswerk wist te beperken.... (van de kantlijn)