· 

2021-07-06 Hollandia - SC Telstar (vr)


2021-07-06 Oefenwedstrijd Hollandia - Telstar geschrapt vanwege een coronageval bij Telstar, ’Heel erg jammer’


De op dinsdagavond geplande oefenwedstrijd tussen derde-divisionist Hollandia en eerstedivisionist Telstar is afgelast vanwege een coronageval bij de bezoekers.

Trainer Andries Jonker zegt de afzegging te betreuren: ,,We vinden het erg jammer voor Hollandia en ook onszelf. We hebben een coronageval in de groep. Deze jongen is in quarantaine. Hetzelfde geldt voor een speler die dichtbij hem is geweest. De rest van de spelers mag gewoon trainen. De clubarts heeft mij geadviseerd om niet te spelen tegen Hollandia. Ik volg altijd de dokter.”

De wedstrijd stond gepland voor dinsdagavond om 18.00 uur. De volgende oefenwedstrijd is zaterdag thuis tegen Jong Ajax.

Trainingskamp

Telstar gaat in voorbereiding op het nieuwe seizoen ook op trainingskamp. De selectie komt vrijdag 23 juli aan in Doorwerth. De club speelt dan bij De Graafschap een oefenwedstrijd op zaterdag. Op de terugweg van het trainingskamp doet de club dinsdagavond Rijnsburgse Boys aan voor een oefenwedstrijd.

Een trainingskamp voor aanvang het seizoen is niet standaard bij Telstar. Vorig jaar verbleef het een aantal dagen op de campus van de KNVB, dat was onderdeel van de transfer van assistent-trainer Arvid Smit naar de Oranje Leeuwinnen. Andries Jonker legde bij zijn contractverlenging vast dat de club zou zorgen voor een trainingskamp. ,,Dat is een van de wensen die ik op tafel heb gelegd. Ik vind dat dat er bijhoort. Gelukkig is dat gelukt. Net als dat we vier keer per week kunnen eten op de club.”