· 

2021-07-17 Excelsior Maassluis - SC Telstar 2-1 (vr)


2021-07-17 Excelsior Maassluis - SC Telstar  2-1 (vr)

 

SC Telstar's 58 jarig verjaardagsfeestje cru verstoord door 2e klasser Excelsior Maassluis..... 2-1 (1-0)

 


Wat een leuk verjaardag feestje zou moeten zijn voor SC Telstar, werd vanmiddag cru verstoord, op bezoek bij Excelsior Maassluis (2-1).

 

De rust brak aan met een 1-0 voorsprong voor de Zuid-Hollanders. Vanuit een corner, kwam de bal met een hoge boog bij de tweede paal. Daar zat de SC Telstar keeper er in één actie twee keer naast zodat,  Gabri Urbanus eerst de bal op de lat kopte, hij alsnog weer met het hoofd de bal achter de Velsense goalie werkte. Vorige week pakte deze keeper nog een penalty tegen SC Cambuur Leeuwarden.Het was niet zo dat Excelsior gedurende deze wedstrijd de bovenliggende party was, maar in de counter werden ze bij vlagen gevaarlijk.  SC Telstar had het beste van het spel, maar wist ondanks het hogere % balbezit, niet tot echt doelgevaar te komen....

 

Na rust verdubbelde Excelsior Maassluis, door Bram Wennekers de voorsprong op aangeven van de "Sluizer nr 10", en uitblinker Daan Blij.  Nadat SC Telstar het gehele team wisselde (10 man), kwam er meer lijn in en werden de mannen van trainer Andries Jonker uiteindelijk een stuk sterker. Zo duurde het ongeveer 10 minuten totdat Cas Dijkstra een prachtige bal in de diepte kreeg.  Echter oog-in-oog met de de Excelsior goalie, werd hij iets te onstuimig en kreeg de sluitpost de bal voor het oprapen....  Vijf minuten later kreeg SC Telstar toch zijn late aansluitingstreffer via middenvelder Tom Overtoom, en die een kwartier voor tijd de spanning terug bracht door de 2-1 hard, achter de uitstekende Excelsior goalie te vuren.  Daar ging eerst nog een goede actie aan vooraf van linkerverdediger van SC Telstar's  Delvechio Blackson . Verder kwamen de Witte Leeuwen niet, en bleven met een flinke kater zitten. Uit de commentaren bleek dat er de afgelopen dagen, en ook nog voor en na de wedstrijd, hard was getraind....  Dit had de kers op de verjaardagstaart moeten zijn, echter die bleef in de pot..... 

 

Opstelling Telstar: Abdel el Ouazzane; Kuisch (Jip Molenaar/60), Vandermeulen (Delvechio Blackson/60), Vlijter (Berenstein/60), Gemert (Zakir/60); Fernandes (Dijkstra/60), Van Wetten (Bensabouh/60), Bakker (Van Doorm/60), El Ouardani (Tom Overtoom/60); Van Velzen (Glynor Plet/60), Taha (Smit/60), Özgur Aktas.

 

Mijn MotM en dit is geheel mijn eigen keuze, was vandaag een lastige keus....  Eigenlijk waren de tweede helft de opkomende backs, "de mannen op de snelweg", die hiervoor enigszins in aanmerking kwamen,  Delvechio Blackson  en  Yassine Zakir..... (RR)