· 

2021-08-13 NAC Breda-SC Telstar 2-2 (c)


2021-08-13 NAC Breda-SC Telstar 2-2 (c)

Foto's van Chris Dingsdag
Foto AmsterdamNed Photgraphy: Gyliano van Velzen (L) scoort de 2-2, tegen NAC Breda, aangever Yassine Zakir (R).....

Klik de fotolink hieronder aan, en zie.....

 

Remontada SC Telstar, tot stand gebracht door inbrengen van Rashaan Fernandes, en goudhaantje Gyliano van Velzen.... 2-2 


Gelijkspel bij NAC Breda voelt als overwinning voor de "Witte Leeuwen" van Andries Jonker.....

Vrijdagavond de 13e werd voor NAC Breda, gesteund door ongeveer 12.000 supporters, die een een oorverdovend geluid maakten, een avond om niet op terug te kijken.  Misschien dat de technische staf van de Bredanaars dit nog wel eens zullen, of moeten doen, want hoe ze een onaantastbare 2-0 voorsprong, zo konden weggeven was ongelooflijk.....   Dat hieraan in de tweede helft, een overijverig voor iedere meter strijdend SC Telstar, aan de grondslag lag was nauwelijks te bevatten.  De mannen van SC Telstar mochten wel in de handen knijpen, dat het vizier van de "Seun van..."niet helemaal goed stond ingesteld, en enkele droomkansen simpel omzeep hielp, anders had het zeker wel anders kunnen aflopen.  Maar de bal is rond en de wedstrijd is pas over "It ain't over until the fat lady sings".... 

 

NAC begon wervelend, en de Velsenaren konden daar in eerste instantie weinig tegen inbrengen. Van dichtbij was te zien dat Ralph Seuntjes zijn ziel en zaligheid in de strijd gooide, en zelf een sprint liet zien, die niemand van hem zou verwachten.  SC Telstar begon in het verloop van de eerste helft meer grip op de wedstrijd te krijgen, en kon zich af en toe een kleine mogelijkheid verschaffen, al deed het NAC maar weinig pijn.  Door twee snel opgezette counter aanvallen van NAC kwamen de Witte Leeuwen, op een 0-2 achterstand.  Dat de eerste goal gemaakt werd door Pjotr Kestens, één van de afgeleverde producten van de huidige SC Telstar Assistent trainer, kwam extra hard aan bij ondergetekende,  zeker omdat de jeugdspelers door de vorige NAC 1 trainer als waardeloos werden afgedaan. Gelukkig worden deze jongens nu wel gewaardeerd. Ook de 2-0 werd min of meer gescoord uit een snel uitgespeelde counter, na een steekpass van Seuntjes op Odysseus Velanas..... 

 

Het tweede bedrijf werd SC Telstar, door de in de ploeg gebrachte Rashaan Fernandes, flink wakker geschud.  Afgelopen week was hij als aanvoerder tegen de derde divionist VVSB, ook al  in een glansrol te zien. Gezien het aantal foto's wat ik had geschoten van deze man, moest hij wel heel goed geweest zijn.  De kleine aanjager was een plaag voor de Bredanaars, en wist met enkele goede voorzetten cq schoten flink aan de poort te rammelen.  Het sterke aanspeelpunt en aanvoerder Glynor Plet , kreeg hierdoor ook meer ruimte en de rondom hem heen bewegende Tom Overtoom kreeg hierdoor ook meer armslag, en maakte het keeper Olij met een afstandsschot lastig.... Goed was te zien dat Anwar Besabouh, in de samenwerking met  Jip"The Mountain" Molenaar, elkaar steeds meer beginnen te begrijpen, ondanks hun weinige ervaring op deze positie. Het was een ware "Remontada" een terugkeer, in de wedstrijd.  Gyliano van Velzen, mocht zowel de aansluitende- als de gelijkmaker voor de Witte Leeuwen maken, nadat hij afgelopen dinsdagavond ook al twee keer scoorde tegen het eerder genoemde VVSB.... Een topprestatie kwam tot stand, nadat het team als dood vogeltje de rust in was gegaan..... Top prestatie en een geweldige veerkracht..... 

 

Mijn MotM was door zijn twee goals, pinch hitter Gyliano van Velzen, maar volgens mij maakte het invallen van "Speedy" Rashaan Fernandes het verschil in deze slag..... (RR)  

 

NAC Breda -SC Telstar: 2-2

19. Kestens 1-0, 25. Velanas 2-0., 76. Van Velzen 2-1, 87. Van Velzen 2-2..

Opstelling NAC Breda: Olij Schouten, Adiléhou, Bakker (46. Rösler), Mashart; Azzagari, Haye, Velanas; Buffonge (68. Kotzebu)/ 76. Kosiah(, Seuntjens, Kestens (82. Van Schuppen).

 

Opstelling SC Telstar: Doornbusch; Zakir, Molenaar (Aktas/75), Bensabouh, Berenstein, Blackson (Liesdek/75); Dijkstra (Fernandes/46), Van Doorm, Overtoom; Smit (Van Velzen/69), Plet

 

Zie ook het verslag van Hans Akkerman:  Bron Voetbal in Haarlem en RTV Seaport Velsen