· 

2021-11-01 Jong Ajax - Telstar 3-0 (1-0)


2021-11-01 Jong Ajax - Telstar 3-0 (1-0)

 

Telstar, door Ajax jongelingen "in grote rondo" van kastje naar de muur gestuurd..... 3-0 (0-1)


Ajax begon zeer fel aan de wedstrijd en drong Telstar ver terug.  De thuisploeg legde een hoog baltempo op de mat, waarbij het af en toe leek op een grote rondo, waar Telstar nauwelijks de bal konden onderscheppen. Verdedigend leek Telstar het in eerste instantie aardig voor elkaar te hebben, maar toch kreeg spits Danilo een vrije doortocht om de 1-0 te maken.  Vanuit mijn hoek leek het op buitenspel,  maar de TV-beelden van ESPN konden mij later overtuigen dat dit niet geval was. Het was aan doelman Trevor Doornbusch te danken dat Ajax niet uitliep naar een grotere uitslag.  Wederom had spits Danilo enkele mogelijkheden maar snelle reflexen van de Telstar goalie weerhielden hem van zijn tweede goal. Naar mijn mening werd verdediger Anwar Bensabouh, die samen met Ozgür Aktas een goed verdedigend blok vormen, en in menige wedstrijd een sterke indruk achterliet...

 

In het tweede bedrijf zette Ajax nog een tandje bij, en leek Telstari een draaimolen te zitten. Uit een snelle counter maakte Naci Ünüvar, met een half geraakte bal de 2-0.  Toch was even daarvoor Delvechio Blackson dichtbij een 1-1, echter na zijn actie en schot redde voormalig Telstar keeper Roggeveen voor de Rood-Witten. Als Telstar toen nog hoop had op een comeback werd die enkele minuten later kapot geschoten, met een beetje mazzelige goal.  De aanval werd rap opgezet, na een ingooi van notabene Telstar, en met een van richting veranderd semi-schot, was het wederom  Ünüvar die het doel raakte, 3-0....  Na deze goal nam Ajax wat gas terug en kwam Telsatr toch tot enkele kansen, die zeker wel doel hadden mogen raken. Een mooi afstandschot van Cas Dijkstra, werd door de Ajax goalie uit de beneden hoek gehaald, waarbij de terugkerende bal zwak werd ingeschoten.  Een kopbal van één van de Telstar verdedigers, werd een makkelijke prooi voor Roggeveen....  Helaas was het niveau van dit jonge Ajax, waar Danilo er aanvallend duidelijk bovenuit stak, een klasse te sterk, voor Telstar..... Komende Zaterdagmiddag zijn de Witte-Leeuwen gastheer voor de Rotterdammers uit Kralingen, Excelsior.....  

 

Mijn MotM: nu eens Trevor Doornbusch die tegen een fel aanvallend Jong Ajax ervoor zorgde dat zij niet konden uitlopen naar een hogere uitslag. Met enkele uitstekende reddingen in de eerste helft, kon hij een klein beetje revanche nemen op zichzelf, na enkele mindere optredens (RR).

 

Opstelling Jong Ajax: Roggeveen, Regeer, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (Douglas 83), Warmerdam, Jensen, Fitz-Jim (Van Gelderen 76), Hansen (Martha 46), Danilo (De Waal 76), Ünüvar (Giovanni 76)

Opstelling Telstar: Doornbusch, Zakir, Aktas, Vandermeulen, Berenstein (Van Wetten 81), Blackson (Liesdek 69), Overtoom (Van Velzen 69), Van Doorm (Kökcü 69), Dijkstra, Plet (Smit 81), Fernandes.