· 

2021-12-03 Telstar-VVV Venlo 1-3 (0-1)


2021-12-03 Telstar-VVV Venlo 1-3 (0-1)

Telstar doet weinig onder voor VV Venlo, maar vergeet doelpunten te maken, en daar gaat het om....  1-3 (0-1)


Vrijdagavond werd het een eerste half uur waarbij Telstar totaal geen grip kreeg op het spel van de Voetbal Vereniging uit Venlo. In de tweede minuut kwamen de "Witte Leuwen" al goed weg toen VVV middenvelder spits Mitchell van Rooijen, bij de tweede paal de bal tegen dit object aan gleed.  Simon Janssen kreeg kans nr2, maar zijn kopbal werd perfect door Abdel el Ouzanne uit de rechter benedenhoek weg gebokst. Beide kansen hadden voor de Velsenaren flinke waarschuwingen moeten zijn, want de daarop volgende derde kans was wel raak. Uit de corner die volgde op mooie parade van de Telstar keeper, zorgde Mitchell van Rooijen voor een flinke opsteker voor de bezoekers, hij werkte met de voet de bal binnen, 0-1.  Een verdiende voorsprong voor de bezoekers.  Kort daarop moesten de Limburgers hun keeper laten vervangen. In een driedubbel-duel van de goalie met Glynor Plet en doelpuntenmaker Van Rooijen, raakte doelman Delano van Crooij flink geblesseerd.  Met een soort Alistair Overeem lip werd hij direct ter controle naar het Ziekenhuis gebracht, hij werd vervangen door doelman Lukas Zima.....

 

Nadat VVV op voorsprong was gekomen, leek het alsof Telstar de schroom van zich af had geworpen en ging het zowaar in de aanval, hoger druk zetten en beter voetballen.  Zo was het Yassin Zagir die met een rush over de rechterflank zijn directe tegenstander dolde en de bal naar de verre paal stuurde.  De opgelegde kans werd echter door de hardwerkende Glynor Plet totaal verkeerd geraakt en zijn rollertje via de hak simpel door een VVV verdediger weggerost. Een kop-poging van özgür Aktas werd door de MiB van dienst afgefloten, hij vond het een vrijetrap voor de bezoekers.....  Misschien ook wel terecht.... 

 

Na de onderbreking was het Telstar dat sterk begon en VVV doelman Zima direct testte. Het was wel een waarschuwing voor de Venlonaren dat ze bij de les moesten blijven. Een gewaarschuwde speler telt voor twee, maar ondanks die waarschuwing kreeg Telstar in de 55e minuut loon naar werken. Uit een corner was het Özgür Aktas, die met een fraaie kopstoot de bal in het doel werkte, 1-1.....  Vervolgens werd het spel van Telstar beter en beter, maar de kleine mogelijkheden, werden niet op waarde ingeschat. Voor de bezoekende partij viel er weinig te genieten in het BUKO Stadion, echter leefden ze een beetje op nadat Brian Koglin VVV hun weer op voorsprong zette.

Uit een afgeslagen bal, wederom vanuit een corner, kwam deze voor zijn voeten, en met binnenkant voet schoot hij zijn ploeg naar de, op dat moment onverdiende 1-2.  Na dat doelpunt was de taak duidelijk voor Telstar, zich terugvechten in de wedstrijd, en voor VVV, verdedigen en  de drie punten binnen hengelen.... 

 

Er waren voor het VVV doel van goalie Zima, nog enkele hachelijke momenten, maar  met veel kunst en vliegwerk konden de bezoekers drie punten meenemen richting het Zuiden. Kopballen van Yassin Zagir en Rein Smit, en een verkeerd geraakte kopbal van een verdediger, hadden voor Telstar een beter lot verdiend.   Nadat de uitstekende Telstar-keeper Abdel el Ouazzane meeging met een corner maakte invaller Yahcuroo Roemer de klus voor VVV af, en schoof het leer, na een rush vanaf de middenlijn,  in het verlaten doel, 1-3..... Over en sluiten.... Tot aan de achterlijn goed voetbal, nu nog het vervolg, de voorzetten wat beter plaatsen en de afwerking.  Dan komt het allemaal weer goed..... Krijg ik altijd als goede raad te horen.....  .

 

Mijn MotM: ook deze wedstrijd was "de strijder" Özgür Aktas mijn favoriete speler, die in verdedigend- en aanvallend opzicht er ver bovenuit stak.... Hij was ook degene die door zijn strijd als enige met een gele kaart eindigde.... (RR).

 

Statistieken: Telstar - VV Venlo 1-3 (0-1)

16. Van Rooijen 0-1, 57. Aktas 1-1, 75. Koglin 1-2, 90. Yahcuroo 1-3

 

Opstelling Telstar:  Abdel el Ouazzane, Yassin Zakir, Roman Tugarinov, Özgür Aktas, Anthony Berenstein (79. YAel Liesdek), Roschello Vlijter, Niels van Wetten (84. Delvechio Blackson),Sven van Doorm, Cas Dijkstra (67. Ozan Kökcü), Glynor Plet, Rein Smit (79. Gyliano van Velzen)

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij ( 30. Lukas Zima); Tobias Pachonik, Stan van Dijck, Brian Koglin, Simon Janssen; Mitchell van Rooijen, Kees de Boer, Levi Smans ( 64. Wassim Essanoussi), Joeri Schroijen ( 75. Aaron Bastiaans); Sven Braken, Erik Sorga ( 64. Yahcuroo Roemer).