· 

2021-02-25 Wegen Michael Dingsdag en NAC Jeugdopleiding scheiden


Wegen Michael Dingsdag en NAC Jeugdopleiding scheiden


(c) Tuesday's Productions)
Foto: AmsterDamned Photography

 

Na vijf seizoenen als trainer bij de NAC Jeugdopleiding komt er een einde aan de samenwerking tussen Dingsdag en de club. Michael zal het seizoen afmaken bij NAC O21.

 

Michael Dingsdag kwam in de zomer van 2015 als speler naar NAC. In het seizoen 2014/2015 degradeerde NAC via de Play-offs. Dingsdag werd in de zomer na de degradatie als een van de bouwstenen gehaald om de club terug te brengen naar de Eredivisie. In het eerste seizoen van Michael bereikte NAC de finale van de Play-offs. Hierin werd over twee wedstrijden nipt verloren. Met het eindigen van het seizoen, eindigde ook de actieve spelersloopbaan van Michael.

 

 

 

Direct na het beëindigen van zijn actieve spelersloopbaan werd Michael actief als jeugdtrainer bij NAC. Hij begon als assistent bij NAC Onder 13. Een seizoen later had hij voor een eerst een eigen team onder zijn hoede, NAC Onder 12. Vervolgens schoof hij weer een jaar later door naar NAC Onder 15, werd hij hoofdtrainer bij NAC Onder 19 en vanaf dit seizoen was hij hoofdtrainer van NAC Onder 21.

 

 

 

Michael had een belangrijke rol in de ontwikkeling van de NAC Jeugdopleiding. Doordat hij als geen ander weet wat er voor nodig is om de stap van jeugdvoetbal naar het eerste elftal te maken, heeft hij vele spelers met succes kunnen afleveren bij NAC 1.

 

Eric Hellemons: “Wij hebben in de afgelopen jaren gezien dat Michael zich heeft ontwikkeld van oud-speler naar een toekomstbestendige en moderne trainer. Hierin heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt en de kansen gekregen om zich te ontwikkelen. Hij is dan ook medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de NAC Jeugdopleiding van de afgelopen jaren.”

 

 

 

Michael Dingsdag: “Na zes mooie seizoenen bij NAC, waarvan een als speler, is het voor mij tijd om verder te kijken en heb ik aangegeven mij elders verder te willen ontwikkelen als trainer. Dit om de kans te vergroten om toegelaten te worden tot UEFA Pro-cursus. Hierbij komen onder andere vaste taken bij een eerste elftal kijken. Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad en ben blij dat ik de kans heb gekregen mij te ontwikkelen bij NAC. Ik zie de afgelopen jaren dan ook als investering in mijzelf. Ik ben erg trots dat ik deel heb uitgemaakt van de ontwikkeling van de jeugdspelers bij NAC. Waaronder een aantal die momenteel onder contract liggen bij de club. Zij hebben er jarenlang hard voor gewerkt en hopelijk heb ik hen een duwtje in de goede richting kunnen geven.”

 

 

Wij willen Michael ontzettend bedanken voor zijn inzet en enthousiasme. Daarnaast heel veel succes gewenst met jouw verdere trainerscarrière.

 

 

 

Bron: NAC opleidingen