· 

2021-07-20 Quick Boys Katwijk - SC Telstar 1-3 (vr)


2021-07-20 Quick Boys Katwijk -  SC Telstar (vr)

Foto: Chris Dingsdag, mijn MotM Tom Overtoom in duel met een QB verdediger
Foto: Chris Dingsdag, mijn MotM Tom Overtoom in duel met een QB verdediger

 

SC Telstar haalt in oefenduel een voldoende tegen Quick Boys, een team wat ook in de KKD niet zou misstaan, 1-3 .....


 

Dat trainer Andries Jonker er in zijn verdediging er nog niet helemaal uit is mag duidelijk zijn.  In de opstelling die na een uur tegen Excelsior Maassluis speelde startte de coach, met zijn twee backs op de "snelweg". En bestond het centrale duo uit Jip Molenaar en Anwar Bensabouh, die zich steeds beter op deze plek uit de voeten kan.  
Het was in eerste instantie niet eenvoudig om de weg naar het "vijandelijke"doel te vinden, het goede verweer van de QB defensie, met enkele gevaarlijke omschakelingen in de counter, waren gevaarlijk.  QB's fysiek sterke nr 9 maakte het, met ondanks zijn postuur enkele snelle draaibewegingen, zijn directe niet makkelijk. Ook toen hij uit de draai, de bal hard in het zijnet liet ploffen.... Enkele gevaarlijke acties werden door de sterk optredende, en zelfverzekerde Kevin
Doornbusch onschadelijk gemaakt. SC Telstar had wel constant de  tegenstander redelijk onder controle, maar kwam niet tot veel uitgespeelde kansen. Mocht de bal in de voorhoede terechtkomen, dat werd Rein Smit vakkundig onder het kunstgras geworsteld.  De MiB had hier wel iets adequater mogen optreden. Glynor Plet had het voor rust, SC Telstar ietwat gemakkelijker kunnen maken, door aan de andere kant, na een goede één-twee de bal achter de bekwame QB's goalie te planten, echter hij had het doel net iets verder weg ingeschat, bal voorlangs....

De tweede helft werd SC Telstar een stuk sterker, dan haar opponent.  Steeds vaker moest de QB's goalie herstellend werk voor zijn achtehoede doen, en doemden de Witte Leeuwen voor hem op, in zijn 16".  In de 54e minuut bereikte Cas Dijkstra met een mooi geplaatste voorzet bij de verre paal Delvechio Blackson bereikte,  die met een puike kopstoot de QB's doelman kansloos liet, 0-1.....  Daarna was het ongeveer een kwart uur later, Rein Smit, die met een ouderwetse "Bep Bakhuis" snoekduik de 0-2 aantekende.....  Hierna was het, dit keer in de 75e minuut, een ware invasie van wissels "de eerste uur spelers van afgelopen Zaterdag", die het team kwamen bemannen.
Een misverstandje achterin, in de 81e minuut, zorgde ervoor, dat de bal bij de verkeerde kleur terechtkwam, en uit een voorzet Qb's Van Duin, de aansluitting stond stand bracht, 1-2.....
Een minuut later
alweer de 1-3, deze leek zowaar een "Carbon Copy" van de eerste SC Telstar goall, alleen met andere acteurs. Özgur Aktas bracht met een prachtige kopbal het verschil weer op twee... Hiermee was waren de acteurs tevreden en kon SC Telstar met ogeheven hoofd het veld verlaten. In deze oefenduels is het voor de BVO's altijd lastig, win je dan is het heel normaal, elk ander resultaat is blamerend voor de betaalde mannen.....

 

 

Naar mijn mening was de MotM vanavond Tom Overtoom die een heel gecontroleerde 90 minuten speelde, op het middenveld heerste, en de aansturing verzorgde. Naar mijn idee mag hij zich wel iets meer vocaal laten gelden (RR)

Opstelling SC Telstar: Doornbusch; Zakir (76. Bakker), Molenaar (76. Gemert), Bensabouh (76. Aktas), Berenstein (76. Vlijter), Blackson (76. Taha); Overtoom, Dijkstra (76. Fernandes), Van Doorm (76. Dijkstra); Smit (76. El Ouardani), Plet (76. Van Velzen)

Uitslag Q
uick Boys-SC Telstar 1-3. 
55. Blackson 0-1, 64. Smit 0-2, 81. QB Van Duin 1-2, 82. Aktas 1-3