· 

2021-07-24 De Graafschap-SC Telstar 2-1 (vr)


2021-07-24 De Graafschap-SC Telstar 2-1 (vr)

Foto: Chris Dingsdag................................................................  SC Telstar gooit na 70 minuten schroom van zich af.....
Foto: Chris Dingsdag................................................................ SC Telstar gooit na 70 minuten schroom van zich af.....

 

De Graafschap na een bliksemstart, de bovenliggende partij tegen een in eerste instantie povere SC Telstar Mix.....


Voor de wedstrijd werd op de Zaterdagochtend nog hard getraind door de Witte Leeuwen tijdens het verblijf in het trainingskamp in Doorwerth. Of  dit de reden was dat SC Telstar daardoor het noodgedwongen initiatief aan De Graafschap liet, heb ik geen idee van, maar het team maakte een slappe indruk op De Vijverberg.  Toch waren er vlot in de eerste helft twee fouten van de defensie van Telstar nodig, tenminste één en een "swalbe", om op een 0-2 achterstand te komen....  

 

Eerst werd een bal niet goed weggewerkt, waarna  De Graafschap's nr 4, Ted van der Pavert in kon koppen (8e min.). Tien minuutjes later maakte de tegenstander van Yassine Zakir, Hicham Acheffay een fopduik binnen de "16", waarna nr.25 Joey Konings vanaf elf meter, de bal achter Ronald Koeman kon inschieten (18e min.). Aan de andere kant was het Cas Dijkstra die de bal bij een aardige mogelijkheid, op aangeven van Glynor Plet, wat wild overschoot.

 

In de tweede helft kwam SC Telstar met de wisselcarousel, waarbij hij met een compleet ander team het veld in kwam.  Tot aan ongeveer de 70e minuut was er een gelijk spelbeeld als in de eerste helft, waarbij SC Telstar in de afwachtmodus stond, en De Graafschap eigenlijk niet tot een knappe aanval kwam. Het was pas nadat het SC Telstar collectief, onder aanvoering van Rein Smit de De Graafschap achterhoede onder druk zette. Daarbij kon  Rashaan Fernandes rommelen van de Achterhoekers af, en wist de bal vrij te maken, drie man  te omspelen, en de bal in het doel te schieten, 2-1 (81e min).  Kort daarvoor was het enige wapenfeit van de Witte Leeuwen, een bal die op het puntje van de lat viel. Hierna werd nog even alles op alles gezet, om de stand in Velsens perspectief iets gunstiger te veranderen....  Maar dat zou na het getoonde geen recht doen.....

 

Mijn MotM: naar mijn mening was de meest enegieke, de aanvalsleider van voor rus, Glynor Plet. Die constant met drie man om zich heen de duels aan moest gaan (RR)

De Graafschap-SC Telstar 2-1 (2-0). 8. Van de Pavert 1-0, 18. Konings (pen.) 2-0, 82. Fernandes 2-1.

 

SC Telstar Koeman; Zakir (46. Bakker), Aktas (46. Vlijter) , Gemert (46. Tugarinov), Berenstein (46. Molenaar), Taha (46. Blackson); Dijkstra (46. Vandermeulen), Van Wetten (46. Fernandes), Bensabouh (46. Overtoom/56.Bensabouh/80.Van Wetten), Van Doorm (46. Smit), Plet (46. Van Velzen)

 

De Graafschap: Jurjus; Lelieveld (68. Wenting), Van Heertum (68. Hilderink), Van de Pavert (68. Willemsen), Baas (68. Bouihrouchane); Dekker (68. Schuurman), Opoku (68. Haen), Lieftink (68. Brittijn); Verbeek (68. Kaandorp), Konings (68. Gravenberch), Acheffay (68. Korte).