· 

2021-07-27 Rijnsburgse Boys-SC Telstar 1-2 (vr)


2021-07-27 Rijnsburgse Boys-SC Telstar 1-2 (vr)

AmsterdamNed Photography   27/07/21
Foto: Chris Dingsdag ..........................................................."Madjer goal" van Glynor Plet

 

Glynor Plet beslist met "Madjer goal"  lastige oefenpot tegen .....

Afsluiting trainingskamp bij 2e divisionist Rijnsburgse Boys, 1-2 (vr)


SC Telstar had het gedurende een deel van wedstrijd erg lastig tegen de ploeg van trainer Henk Wisman, die bij deze club nu alweer 3 jaar, en een derde termijn, het eerste team onder zijn hoede heeft. Bij FC Volendam was hij destijds de opvolger van SC Telstar trainer Andries Jonker die met Louis van Gaal naar de Catalaanse hoofdstad verhuisde.....

De Witte Leeuwen, die op het laatste uurtje van het trainingskamp deze pot nog even "meenamen", maar ook deze ochtend nog een volledige training had afgewerkt, speelde slordig en kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen tegen deze fysiek sterkere opponent. Ondergetekende had er een hard hoofd in, want nadat het onweer en donder waren vertrokken, bleef het gestaag regenen en werden de omstandigheden er niet beter onder.... De temperatuur was niet over te klagen. 

De eerste helft werd er over en weer in een niet te hoog tempo gespeeld, de oorzaak voor SC Telstar is hierboven geschets, de Top Amateurs probeerden er alles aan te doen, maar konden ook geen vuist maken....  Er is dus weinig te vertellen over de eerste 45 minuten....

 

Na rust aanvankelijk een zelfde spelbeeld.  Monteiro kon in een mêlee van spelers binnen El Ouazzane's "5 meter" gebied de bal redelijk ongestoord inkoppen, 1-0.  Helaas moest Lesley Bakker kort hierna, door twee man ondersteund geblesseerd het veld verlaten.... De voor hem in het team gekomen Rein Smit, een potentiële- grote aanwinst voor Sc Telstar, gaf het team direct een boost. De man uit Castricum, die enkele seizoenen in Heerenveen werd "opgevoed", werkt volgens zijn trainer als een panter, en is een aanwinst tussen de Witte Leeuwen. Na voorbereidend werk van Gyliano van Velzen de gelijkmaker, kon hij de bal achter de Rijnburger Goalie planten, 1-1.  Smit was de voorloper van de verdere invallers invasie, die wederom ervoor zorgden daarmee dat er een kwaliteit injectie ontstond....  

Het hoogtepunt van de wedstrijd was duidelijk de goal van Glynor Plet, die een zeer fraaie voorzet van Yassine Zakir, de bal álà Madjer,  in de lange hoek hakte, 1-2....

Kort hierop was de wedstrijd en het trainingskamp van SC Telstar tot een einde gekomen....

 

Mijn MotM was vanavond, Glynor Plet die in korte tijd liet zien, dat hij wel degelijk het verschil kan maken.... (RR)

 

Statistieken: 65. Monteiro 1-0, 68. Smit 1-1, 87. Plet 1-2

 

Telstar El Ouazzane; Vermeulen (75. Zakir), Turgarinov (55. Bensabouh), Aktas (75. Molenaar), Gemert (75. Berenstein), Taha (75. Blackson); Van Wetten ( 75. Van Doorm), Vlijter (Dijkstra), Fernandes; Bakker (58. Smit), Van Velzen (75. Plet)