· 

2021-07-31 Drieluik bij vv.Katwijk-Kon.HFC-SC Telstar


2021-07-31 SC Telstar naar winst op vv.Katwijk's  visserijtoernooi 2021. Katwijk-SC Telstar 0-1, Koninklijke HFC-SC Telstar 1-2.....

SC Telstar naar winst op vv.Katwijk's  visserijtoernooi 2021.
Katwijk-SC Telstar 0-1, Koninklijke HFC-SC Telstar 1-2.....


 

Het drieluik, bekend als het Visserijtoernooi, werd met tegenstanders als vv.Katwijk (1-0) en de Koninklijke HFC (2-1) uitgevochten. Er werd door de Keuken Kampioen Divisionist, tegen de Semi-proffessionnals uit de tweede divisie, heel hard gewerkt. Het team van Andries Jonker staat er steeds beter op, dat mag ook wel natuurlijk, met de competitie komende vrijdag voor de deur. Het veldspel gaat er wel steeds beter uitzien, maar door diverse oorzaken kon de oefenperiode niet volledig, of met een flinke aanpassingen, in het oefentraject worden uitgevoerd. Weliswaar staan er in deze oefenperiode resultaten met sterke tegenstanders als Quick Boys, Rijnsburgse Boys, HFC en Katwijk, daarentegen waren SC Cambuur, Excelsior Maassluis en De Graafschap te sterk voor de Velsenaren... Sparta Rotterdam werd op en gelijkspel gehouden....

 

Het duel tussen vv.Katwijk en Kon. HFC leek al heel snel in het voordeel van de thuisploeg te worden beslist.  Al na 30 seconden lag de bal al in het spreekwoordelijks mandje. Toch leek het voor trainer Antonio Correia het dubbeltje even verkeerd te vallen.  Gedurende de loop van deze wedstrijd leek de Kon. HFC de wedstrijd te kantelen, en boog het de achterstand om naar 1-2, de laatste goal, met een prachtige panenka.  Nog geen minuut later stond de stand gelijk, en was de eindstand bereikt, 2-2......

 

De tweede pot was Kon. HFC, tegen de Witte Leeuwen. Het elftal uit Velsen-Zuid, stond redelijk maar kon nog in het begin nog niet echt overtuigen, en creërde weinig. Daarentegen werd er ook weinig tot niets  weggeven, wat voor de jonge defensie een plus was. Ook nu was het weer, door omstandigheden, dat de coach niet zijn sterkste elf in het veld kon brengen. Maar ook de stand-ins deden het naar behoren Thijs Meereboer, bleek een goede vervangende Rein Smit te zijn, en draaide goed mee. Een makkelijk gegeven penalty, wat hebben de MiB's toch in de vriendschappelijke reeks, voor een 1-1 tussenstand. Één minuut nadat Rasheen Fernandes, SC Telstar op 0-1 had gezet.  Glynor Plet, zorgde net als afgelopen dinsdag, voor een 1-2 uitslag.....

 

De derde wedstrijd van het toernooi was vv.Katwijk, de thuisploeg tegen SC Telstar.  Ook nu werden enkele onder 21 waarden getest, en kwamen er naar mijn mening met een dikke voldoende af. Ook in het elftal van Anthony Correia, moest het eea aan vakantiedagen worden opgevangen, waarbij dat ook in zijn verdedigende stellingen tot uitting kwam. Agbomson mocht zijn eerste doelpunt, middels een penalty verzilveren nadat Glynor Plet onregelmentair was gestuit.... Uitslag 0-1 en daarmee de "toernooi"winst

 

 

Vandaag bewees Anwar Bensabouh, naar mijn mening de MotM, dat trainer Jonker, op de CV positie een goede stand-in heeft, ondanks dat niet zijn oorspronkelijke positie is. Of hij op deze positie vaste keus wordt is moet hij bij zijn oefenmeester afdwingen..... (RR)

 

SC Telstar: Doornbusch, Zakir (Akotei), Molenaar (69. Vandermeulen), Bensabouh, Berenstein, Blackson; Fernandes (85. Van Wetten), Van Doorm, Dijkstra (85. Vlijter); Meereboer (46. Agbomson), Plet.