· 

2021-08-01 RKVV DEM - SC Telstar O23 1-1 (vr)


2021-08-01 RKVV DEM - SC Telstar O23 1-1 (vr)

 

RKVV DEM op open dag naar knap gelijkspel tegen een iets versterkt SC Telstar O23.....


Na het in gebruik nemen, van de mooie tribune op het Sportpark DEM, ontspon zich een leuke pot voetbal, waarbij de thuisploeg leuk mee voetbalde met de Younsters van SC Telstar.   RKVV  DEM kreeg in de eerste helft zelf de meeste kansen, maar door eigen toedoen kwamen ze niet tot scoren. SC Telstar had daarbij wel het betere van het spel, maar door de wilskracht en de arbeid die RKVV DEM erin legde, was het toch verrassend dat de O23 van de SCT, op een 0-1 voorsprong kwam.  Enkele goede schoten daargelaten, was er weinig druk op het Blauw Witte doel.  Toch kwamen de mannen van Andries Jonker, die de taken waarnam van O23 trainer Joeri Volkerts, vanuit een corner op voorsprong.

 

De tweede helft was het spelbeeld grotendeel anders, RKVV DEM  liet zich op eigen helft terugzakken, en probeerde met de counter de SC Telstar achterhoede te verrassen.  Dat dit niet lukte was zeker aan het goede verdedigen van de jonge achterhoede te danken.  De SC Telstar voorhoede had, nu wel, druk op de RKVV DEM achterhoede van de opponent, en enkele goede reddingen van de doelman, hielden de Witte Leeuwen van het scoren af.  De 1-1 was ook vanuit een corner, 1-1, nadat de aanvaller torenhoog boven zijn verdediger uitkwam, en vrij kon inkoppen.....

De laatste 5 minuten mochten ook nog enkele vaste krachten van het eerste team, waaronder Glynor Plet, het veld betreden,m aar ook zij konden het verschil niet meer maken....

 

Al met al een leuke pot, voor het toch in grote getale opgekomen publiek, op de open dag van RKVV DEM...(RR)