· 

2021-08-10 VVSB - SC Telstar O23 0-2 (vr)


2021-08-10 VVSB - SC Telstar O23 0-2 (vr)

Foto AmsterdamNed Photography --- by Chris D ---
Gyliano van Velzen haalt vernietigend uit voor de 0-2 bij VVSB

 

Jong team van SC Telstar sluit late oefensessie bij VVSB af met een 0-2 overwinning..... 


Gisteravond trad een jong team van SC Telstar aan tegen VVSB voluit Voetbal Vereniging Sint Bavo, een derde divisionist uit Noordwijkerhout.  Het schijnt in de annalen met vetgedrukte letters te staan, dat de amateurs van VVSB uit Bijna 4 jaar geleden de "Witte Leeuwen", voor de KNVB Beker met 4-1 hebben verslagen.....

 

Onder leiding van de  Assistent van trainer Andries Jonker, Michael Dingsdag en ondersteund door zijn mentor, werden er door de jongelingen uit Velsen-Zuid, diverse spelpatronen geoefend, en naar mijn mening tot tevredenheid van de staf uitgevoerd.  
Leuke bijkomstigheid voor de jonge SC Telstar speler en Noordwijkerhouter Niels van Wetten, dat  hij het middenveld kon laten zien aan zijn oude clubgenoten, dat hij in Velsen-Zuid, het e.e.a. heeft bijgeleerd.  De eerste echte kans van SC Telstar, er waren wel al enkele speldenprikken, wel direct raak. Gyliano van Velzen was de schutter. Vanuit een "45" van Marouan el Ouardani, het leren monster op zijn slof nam en met een harde- lage schuiver de VVSB goalie verschalkte, 0-1..... 

 

Zowel de eerste als het tweede bedrijf had VVSB weinig in te brengen, en liet aanvallen weinig  zien. Mede door het goede verdedigende werk van CV Siebe Vandermeulen, VVSB aanvallend maar weinig klaarmaken. Pas ver in de tweede helft zorgde de boogkopbal van Bert Steltenpool voor enig gevaar, toen het leer als "een vallende  ster",  bovenop het doel viel. Echter was de stand daarvoor al op 0-2 gezet door Gyliano van Velzen, die met een pegel vanaf de "16"van VVSB de invaller goalie, kansloos liet....  Wereldgoal....  Tussendoor waren er twee zekere penalty momenten, die nogal laconiek werden weggewoven door de overigens heel goed leidende MiB. Maar ja, zo zal hij gedacht hebben, het is maar een oefenpotje.....

Eigenlijk werd er aan het slot van de wedstrijd de eerste mogelijkheid geturfd voor VVSB. Echter invaller Dompig, zag zijn schot gekeerd worden door keeper Ronald Koeman jr., die tot dan maar weinig kunsten hoefde te laten zien, de bal tot cornet verwerkte....

Heel opvallend, mooi om te zien,  dat er veel spelers van het eerste team, waaronder  o.a. aanvoerder Glynor Plet, Delvechio Blackson, Robin Eindhoven en Anwar Bensabouh, die een avondje vrijaf hadden gekregen, ook hun collegae kwamen ondersteunen.  Zo lijken de collegae nu al een vriendenteam te zijn geworden....  Als ik er een paar ben vergeten, sorry daarvoor....

 

Mijn MotM  vanavond vanwege de twee mooie goals Gyliano van Velzen, ondanks dat gelegenheid aanvoerder Rashaan Fernandes, een super goede indruk achterliet..... (RR)

 

Aanstaande vrijdagavond speelt SC Telstar zijn tweede competitie wedstrijd, in en tegen NAC Breda, aanvang 20:00 uur. 

 

Uitslag: VVSB - SC Telstar 0-2: 15e min. Gyliano van Velzen 0-1 , 55e  min. wederom  Gyliano van Velzen 0-2.