· 

2021-08-19 Telstar-Roda JC 3-4 (3-1)


2021-08-19 Telstar-Roda JC 3-4 (3-1)

 

Telstar vergeet de eerste winst, op Schoonenberg binnen te hengelen, in "dubbeltje op z'n kant wedstrijd", tegen Roda JC, 3-4.....


Vanavond vergat Telstar zijn eerste winst binnen te hengelen, tegen een goed hertstellend Roda JC.  Goed herstellend, want zoals Telstar vorige week de wedstrijd omkeerde in de tweede helft bij NAC Breda, was het nu het tegenovergestelde.  In een goed gecontroleerde eerste helft, kwam de thuisclub eerst nog op achterstand, maar herstelde dit binnen enkele minuten, door een schitterende goal van Cas Dijkstra....

 

In de in een hoog tempo, maar rommelig gespeelde openingsfase had de ploeg van trainer Andries Jonker het betere van het spel. Toch was het in de 21e minuut, Niek Vossebelt die Roda JC vanuit een knap gekeerde schuiver, uit de rebound Roda JC op een 0-1 voorsprong zette.  Geheel tegen de verhouding in, want de Limburgers hadden tot dat moment bar weinig in te brengen tegen de fel opererende Velser-equipe.....  Over de Telstar rechterflank was het Yaël Liesdek, die de rol van de geblesseerde Yassine Zakir overnam, en dit met verve deed. Diverse keren was hij zijn Limburgse tegenstander te vlug af, maar zijn voorzetten werden door de Roda JC achterhoede goed verwerkt....

Met goed voorbereidend werk van Glynor Plet werd Cas Dijkstra in stelling gebracht en laatstgenoemde, kon met een harde pegel de gelijkmaker  scoren. De Velsense aanvoerder kon zelf die op slag van rust de voorsprong op 3-1 brengen.  Even daarvoor kon de energieke Rashaan Fernandes, met een goede actie gevolgd door een harde schuiver in de verre hoek, de stand op 2-1 brengen....

 

Telstar probeerde de voorsprong na rust te consolideren, maar moest het initiatief voornamelijk aan Roda JC te laten. Het eerste kwartier was er niks aan de hand, enkele minuten later was het zowaar 3-3. Roda JC had Telstar bij de keel en liet niet meer los. Eerst schoot Stefano Marzo raak uit de rebound, nadat Emmers de rechterpaal raakte, en deze naar de linkerkant eruit sprong. Daarna was het een koud kunstje, en was de wederom uitstekende Trevor Doornbusch kansloos. Nog geen 2 minuten was het wel raak voor de eerdere schutter, hij schoot de bal in de korte hoek langs de Telstar goalie, 3-3....

De gelijkmaker zorgde voor een levendige slotfase, waarin beide ploegen op zoek gingen naar de beslissende treffer. Telstar kwam weer meer van eigen helft, en daarbij werden enkele zaken door leidsman Gansner over het hoofd gezien, eerst een handsbal gemaakt door de Roda JC nr3, aanvoerder Jensen, daarvoor nog een aanslag op de achillespees van Delvechio Blackson, de motor aan de linkerzijde van Telstar....

 

Door de Roda JC goal in dying seconds van de blessuretijd heeft Telstar vanavond met 3-4 verloren van de Limburgers. Omdat Fabian Serrarens met een goal in dying seconds van de blessuretijd binnenschoot, gingen de drie punten naar Limburg. Dit nadat de, voor Telstar,  redelijk pietluttig fluitende MiB, dit keer in modieus Turquoise, op het middenveld een erg makkelijke vrije schop gaf aan de mannen van coach Jurgen Streppel .....  Kort daarvoor was Tom Overtoom bijna nog de matchwinnaar, want in de slotminuut van de reguliere speeltijd was hij met verwoestend schot nog dicht bij de winnende treffer. Echter pakte het anders uit.... 

 

Mijn MotM was dit keer net als in het stadion, Cas Dijkstra, die heel ondersteund door Tom Overtoom en Rashaan Fernandes, energiek bezig was om de voorhoede van ballen te voorzien. Bovendien een goal en assist waren zijn deel.....(RR)

 

De handsbal, gemaakt door de Roda JC aanvoerder Richard Jensen, werd niet gezien door de leidsman van dienst....   Nu helaas eens geen VAR die het e.e.a. kon corrigeren....

 

Uitslag: Telstar - Roda JC 3-4 (3-1)

22. Vossebelt 0-1, 25. Dijkstra 1-1, 32. Fernandes 2-1, 45. Plet 3-1, 63. Marzo 3-2, 66. Emmers 3-3, 90+6. Serrarens 3-4.

 

Opstelling Telstar: Doornbusch; Liesdek (Van Velzen/74), Molenaar (Aktas/78), Bensabouh, Berenstein, Blackson (Vlijter/87); Dijkstra, Fernandes, Overtoom; Smit (Kökcü/87), Plet

 

Roda JC: De Boer; Marzo, Jensen, Joppen, Absalem; Klaasen, Vossebelt (46. Emmers), Pflücke; Jubitana (46. Serrarens), Vente (89. Werker), Bouchouari (82. Takidine).