· 

2021-08-28 Jong Utrecht - Telstar 3-0 (2-0)(c)


2021-08-28 Jong Utrecht - Telstar 3-0 (2-0)(c)

 

Jong Utrecht troeft Telstar af op agressie en effectiviteit..... 65% balbezit onvoldoende voor punten.....


AmsterdamNed Photography     ---  ©Hris D ---
AmsterdamNed Photography --- ©Hris D ---

Je zou zeggen dat het niet mogelijk is om met statistieken van 64% balbezit en 19 schoten richting de goal, er met een 3-0 verlies van het veld te gaan.  Afgelopen vrijdag lukte het de Witte Leeuwen, om dit kunststukje op Sportpark Zoudenbalch, te vertonen. Jong Utrecht liet zien, ook net als Telstar zonder een winstpartij in deze pas begonnen competitie, dat met een beetje agressie en effectief te zijn in de afronding, en daarmee de 3 punten in eigen huis te houden.....

 

Was het tegen de "toppers" Emmen, Roda JC en NAC, nog zo dat er een goede pot voetbal op de mat werd gelegd, in deze pot was dat zeker niet het geval. Weliswaar was het begin in deze wedstrijd voor Telstar, en kwam Jong Utrecht goed weg, dat een schot van Tom Overtoom, binnenkant paal in de handen van de JU-goalie carrambolleerde.  Helaas was het daarnee het geluk voor de thuisploeg nog niet op.  Een afgeslagen bal werd eenvoudig tegendraads ingeschoten, en een botsing tussen de ongelukkig keepende Telstar goalie en zijn CV, leverde indirect de 2-0 op.  Dit was ook de ruststand.....

 

De tweede helft probeerde Telstar er wel alles aan te doen om de wedstrijd te kantelen, maar slaagde daar niet in.  Mede door het ontbreken van Delvechio Balckson, moest Rashaan Fernandes een positie achteruit, wat voor de motor aan de linkerzijde, niet gunstig uitpakte. Deze aandrijver moest daarom van te ver komen, om in deze wedstrijd de motor te kunnen zijn. Een  omschakeling moment  op snelheid van Nick  Venema, normaal niet mijn persoonlijke favoriet, vandaag de uitblinker aan Jong Utrecht zijde, verschalkte met een practige boog de Telstar doelman, 3-0..... Verder was er voor Telstar publiek, wat zéér beperkt aanwezig mocht zijn, niet veel te beleven.  Zodoende sluit ik als aanwezige plaatjes- en praatjesmaker mijn verhaaltje dus ook af..... Btw kijk eens naar de foto van vandaag.....  ik denk dat deze spelers mijn verslagje van vandaag al op voorhand had ingeschat.....

 

Mijn MotM, omdat ik iemand wil aanwijzen, was Tom Overtoom, die het dichts bij een treffer was, en het meeste schoten op doel losliet (RR) 

 

Opstelling Telstar:

Doornbusch, Liesdek(60 Van Velzen), Molenaar, Bensabouh, Fernandes, van Doorm (71 Aktas), Plet, Berenstein, Overtoom, Dijkstra, Smit(Kökcü).