· 

2021-09-10 Telstar-Almere City 1-1 (c)

Competitie 2021-2022


2021-09-10 Telstar - Almere City 1-1 (0-0)

Foto: AmsterdamNed Photography  --- by ©hris D ---    Goal van Rein Smit 1-1 vs Almere City
Foto: AmsterdamNed Photography --- by ©hris D --- Goal van Rein Smit 1-1 vs Almere City

 

Telstar pakt door een koptreffer van Rein Smit, een verdiend punt tegen Almere City, 1-1 (0-0)

 


Coach Andries Jonker had zijn opstelling op vier plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Ronald Koeman jr. kreeg daarbij de voorkeur boven Trevor Doornbusch onder de lat, die de eerste twee wedstrijden toch goed had staan keepen. De laatste wedstrijden was hij minder gelukkig en werden er enkele fouten gemaakt. Naast de keeper werden ook Jip Molenaar, Anthony Berenstein en Gyliano van Velzen, ten opzichte van vorige week geslachtofferd. Niet geheel ten onrechte want in Maastricht waren allen niet echte gelukkig in hun keuzes.  Cas Dijkstra, Özgür Aktas, en de Belgische "Haarlemmer Olie" Siebe Vandermeulen kregen vrijdag avond hun kans.....

 

Het begin van de wedstrijd begon een beetje stroef, maar na ongeveer 10 minuten kwamen de "Witte Leeuwen"  steeds beter op stoom.  Toch had Almere City na 7 minuten op voorsprong kunnen komen. Pouwels passte naar Bradly van Hoeven, die van dichtbij zijn inzet knap gekeerd zag worden door Telstar doelman Ronald Koeman junior, de rebound belande op de lat.
Enkele goed aanvallen, vooral vanaf de rechtsachter positie via  Yassine Zakir. Ook toen hij Tom Overtoom bereikte, die een listig steekballetje aan Rashaan Fernandes gaf.  Echter schoot hij helaas voor Telstar hard over.  Vanavond was laatstgenoemde ook niet echt gelukkig in zijn acties, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, wanneer hij vanaf het middenveld kon komen, veel balverlies.....

 

De tweede helft begon niet echt gelukkig voor Keeper Koeman Jr. die bij de 0-1 het geluk niet aan zijn zijde had. Want na 5 minuten na de thee kwam Almere City op voorsprong door een goal van Duijvestijn. Koeman Jr. gaf zelf aan: "Het was een lastig voorzet. Ik stapte en ging terug, daardoor kwam ik uit positie. Via mijn heup en de paal ging de bal binnen". In het verloop van de wedstrijd kon hij zich goed herstellen, door enkele hoge voorzetten vanaf de flanken, en corners, onschadelijk te maken. Daarna werd de thuisploeg gaandeweg weer sterker,  en ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk na 72 minuten. Doelman Woud kon in eerste instantie een vlammend schot van Rashaan Fernandes nog keren, maar de rebound werd door  invaller Rein Smit atletisch binnengekopt, 1-1. Daarmee maakte de Telstar-spits zijn eerste doelpunt voor de Velsenaren.....

 

De wedstrijd bleef daarna op en neer golven, maar leverde uiteindelijk geen winnaar op. Dit gelijkspel levert Telstar het derde punt van het seizoen op. Eerder werd er ook gelijkgespeeld tegen FC Emmen en NAC Breda. De rode lantaarn in de eerste divisie wordt nu gedeeld met Jong Ajax.....

Mijn MotM, was Arwan Bensabouh die, op een paar ruim bemeten ballen na, heel sterk in de opbouw van Telstar- en afbraak van zijn voormalige club, Almere City was.... Ook maakte Siebe Vandemeulen, een heel sterke indruk.... (RR)  
Telstar - Almere City 1-1 (0-0)

0-1 Duijvestijn (50)

1-1 Smit (72)

 

Geel: Van Doorn, Van der Meulen, Leeuwin, Bensabouh, Plet, Van Wetten

Arbiter: Smit

 

Telstar: Ronald Koeman jr, Aktas, Blackson (Kokcu), Bensabouh, Fernandes (Van Wetten), Van Doorn, Plet, Overtoom (Liesdek), Vandermeulen, Dijkstra (Smit), Zakir.

 

Almere City FC : Woud, Van Vlerken (Esajas/73), Leeuwin, Breedijk, Lesquoy (Poll/46), Resink, Receveur, Duijvestijn, Alhaft (Van Leeuwen/62), Pouwels (Arweiler/73), Van Hoeven (Puriel/73)