· 

2021-09-17 FC Dordrecht-Telstar 0-1 (0-0)

Competitie


2021-09-17 FC Dordrecht-Telstar 0-1 (0-0)

 

Telstar verdubbeld haar puntentotaal....
Winst behaald tegen Dordrecht, door een tweede helft met veel inzet en energie.....


De wedstrijd aan de Dordtse Krommedijk begon vijftien minuten later. Omdat de selectie van Telstar en ook veel van haar supporters, en dat waren er uiteindelijk niet zo veel, namelijk nog in de file stond. Waardoor zij niet op tijd waren om de wedstrijd op de geplande aanvangstijd, 20.00 uur te laten beginnen.  De ploeg uit Velsen waren hierdoor niet in slaap gewiegd, want aanvoerder Glynor Plet leek het leer al binnen 10 minuten binnen te koppen, de "Man In Yellow" Rozendal keurde het doelpunt echter af. Plet zou met een "Mano de Dios" de bal binnen hebben gewerkt. En niet zoals hij zelf wilde laten geloven, met het hoofd. Daarom kon de rijzige spits een gele prent ontvangen.... Postzegel niet nodig.....

 

Beide teams raakten ook allebei de paal, FC Dordrecht na een rebound op een redding van Ronald Koeman Jr., die voor Telstar goed keepte en voor eerst sinds lange tijd, het "Leeuwen hok" schoon hield. Daarnaast raakte ook een kopbal van Özgün Aktas de paal, al was dit wel aan de buitenkant..... Dit bleken enkele van de weinige hoogtepunten in de eerste helft. Na de thee was de wedstrijd het aanzien meer dan waard, niet de kwaliteit van het spel, maar wel door de inzet en energie die aan de dag werd gelegd. Enkele kleine mogelijkheden ontstonden voor de "Witte Leeuwen", met een overijverige Rein Smit, samen met Gyliano van Velzen, en kort daarachter Rashaan Fernandes, waren daarin de aanjagers.  Achter beide spitsen was de ondersteuning belangrijk door de "stofzuigers" Tom Overtoom, Sven van Doorm en Cas Dijkstra (80e min vervangen door de Ozan "de flits"  Kökcü)..... 

Ook leek in de eerste helft dat de bezoekers met meer rust in de laatste linie speelden dan de voorgaande wedstrijden.  Met over de vleugels Yassin Zakir en in de tweede helft Yaël Liesdek (kwam voor een onfortuinlijk spelende Delvechio Blackson), niet aflatend de flanken bestormden..... Het driekoppige jeugdige CV-centrum Siebe Vandermeulen, Anwar Bensabouh en Özgün Aktas speelden tot nu hun beste wedstrijd van deze competitie... 
Laatstgenoemde was het ook die Telstar in de 71e minuut op voorsprong kopte (zie foto).  Hij reageerde het beste op een hoekschop van Sven van Doorm en liet de bal in de linker bovenhoek verdwijnen, 0-1....

 

Kort daarop kreeg Telstar de kans om het duel in het slot te gooien, en te beslissen. Cas Dijkstra werd hard van achteren neergehaald in het strafschopgebied, waarna "MiY"Rozendal naar de penaltystip wees. Gyliano van Velzen, ingevallen voor Glynor PLet (46), moest het buitenkansje verzilveren, maar hij schoot ietwat te zwak in. De Dordtse goalie Bossin keerde de te zacht ingeschoten strafschop.


Er volgde daarna nog enkele hachelijke minuten in de slotfase. De Groen Witten uit Dordrecht misten echter een kans uit een fraaie kopbal.... Zoals eerder gezegd was Ronald Koeman jr. de aanvallers de baas en hield zijn doel schoon.  Telstar heeft door dit resultaat de laatste plaats van de KKD verlaten, en deze overgedaan aan de tegenstander FC Dordrecht.

 

Mijn MotM: Ondanks dat Özgür Aktas de winnende treffer maakte, en zeer goed speelde vanavond, toch vanwege zijn stofzuiger werkzaamheden, en listige passing Tom Overtoom.  Vaak worden de activiteiten van dit type spelers over het hoofd gezien, maar zijn o zo belangrijk..... (RR)

 

 

FC Dordrecht-Telstar 0-1 (0-0)

71e min. Aktas 0-1.

FC Dordrecht: Bossin; N’Diaye (74. Wielzen), Van der Avert, Van Huizen, Mannes; Savastano (64. Biberoglu), El Azzouti, Pascu (80. Vliet), Hölscher (64. Schuurman); Meijer , Agrafiotis.

Telstar: Koeman; Zakir, Bensabouh, Aktas, Vander- meulen, Blackson (46. Liesdek); Van Doorm, Overtoom, Dijkstra (80. Kökcu); Plet (46. Smit) en Fernandes (46. Van Velzen).

 

Foto's: AmsterdamNed Photography........ --- by ©hris ---  klik op deze foto om de overige juichen foto's te bekijken.....
Foto's: AmsterdamNed Photography........ --- by ©hris --- klik op deze foto om de overige juichen foto's te bekijken.....