· 

2021-09-21 Jong Telstar-Jong FC Volendam 2-2 (1-1)


2021-09-21 Jong Telstar-Jong FC Volendam 2-2 (1-1)

 

Twee technische sterke teams, met veel jeugdig talent strijdend naar remise, 2-2.....


Dinsdagmiddag 16:00u. stonden twee "Jong" teams van Volendam en Telstar tegenover elkaar.  Jong tussen quotes om reden dat dit eigenlijk teams zijn die voor de KNVB niet in competitie verband staan ingeschreven, maar wel op niveau tegen elkaar uitkomen.  Deze teams bestaan vaak uit de reserves van het voorgaande weekeinde, spelers die van een blessure terugkomen, of die minder minuten in het eerste hebben gespeeld, gemixt met jongens uit de JO21 of -de JO18 jaar. Op deze manier komen deze talenten, naast dat ze minuten maken bij het eerste team, ook wekelijks aan spelen toe.....

 

FC Volndam begon goed en drukte Telstar de eerste 10 minuten terug rond de eigen "16" wat ook leidde tot een doelpunt in de 7e minuut, 0-1....  Hierna herpakte de "Witte Leeuwen" zich en moest FC Volendam terug.  Enkele fraaie kansen werden echter niet op waarde geschat, Daarom kon Telstar pas in de 45e minuut met een fraaie kopstoot terugkomen, 1-1.....

 

Dat Telstar meer wilde was direct na rust te merken, nadat eerst enkele schoten rakelings naast en voorlangs werden geschoten, was het na een mooie dribbel, en een tikje met de punt, wat leidde tot een fraaie 2-1....  De strijd werd af en beetje toe fel, en werden er over weer wat vreemde overtredingen gemaakt.  Echter de  scheidsrechter van dienst wist alles tot een minimum te beperken, waardoor de wedstrijd wel een wedstrijd bleef, maar niet uit de hand liep..... Fc Volendam kwam toch nog  langszij nadat een te hard ingespeelde bal, van zeer dichtbij, niet onder controle kon worden gehouden.  De Volendam spits kreeg een tikkie opzij, en wist deze buitenkans, makkelijk in een verdiend doelpunt om te zetten, 2-2.... 

 

Mijn MotM is mijn persoonlijke mening:  Vandaag was dat Yaël Liesdek, die wekelijks, wanneer hij speelt naar mijn idee, een ruime voldoende haalt. Met zijn rushes langs de lijn is hij zeker een coming-man voor de links- en rechtsback positie(s).... (RR)